Zabava

Tanja Ribič preboleva travmo

Sonja Javornik
12. 5. 2013, 21.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ob nedavni premieri predstave Ženske na robu živčnega zloma v MGL je bil marsikdo presenečen, ker v glavni vlogi ni bilo napovedane Tanje Ribič.

Facebook / Mediaspeed
Živimo v državi režiserjev in igralskega videnja ali ni ali pa ga ni slišati.

V predstavi, ki so jo resni kritiki že dobro raztrgali, bi Tanja morala sodelovati. Vendar pa je med njo in režiserjem nastal konflikt, zato je igralka na koncu odstopila od sodelovanja. Seveda smo jo poklicali in povprašali za komentar.

V časopisih smo prebrali, da so vas videli na letalu za Egipt, in na Facebooku smo lahko videli, kako s hčerko jezdita na kameli. Kaj ne bi morali biti na predstavah v gledališču?

Seveda, po prvotnem načrtu bi morala biti v predstavi, a so se stvari tako zasukale, da sem prosta ...

Ko so se na Facebooku pojavile fotografije z dopusta v Egiptu, pa je postalo jasno, da je nekaj zelo narobe.

Kako to, saj je bilo vendar v najavi predstave, da ste v ekipi?

To je ... hm ... zelo kompleksna zadeva. Ker se nisem vklapljala v režiserjevo videnje, so na njegovo željo sredi študija poklicali drugo igralko.

Kaj pa vi, ste se strinjali? Kaj pa na primer vaše videnje?

Kot sem že večkrat poudarila: živimo v državi režiserjev in igralskega videnja ali ni ali pa ga ni slišati. Meni pa so ponudili alternacijo. To pomeni, da obe vadiva isto vlogo. Na začetku se mi je ta ideja zdela celo super. Sprejemljiv kompromis. Toda jaz pravzaprav možnosti, da bi vadila, sploh nisem dobila. Nato pa nisem smela biti niti v dvorani med vajami. Motilo jih je, da gledam vaje. Ja, to pa je bil šok. Kar zbolela sem. Ko sem bila nato šele nekaj ur pred uradno predstavo vendarle povabljena k ogledu, pa sem videla, da tu res nimam kaj iskati. To je bilo navsezadnje olajšanje.

Na premieri vas tako ni bilo ne na odru ne pod njim, niste bili povabljeni ali niste hoteli priti?

Oboje, po moje ... Sem pa zato šla gledat ribice v Egipt.

Kako ste se imeli na dopustu?

Zdi se mi, da sem prišla k sebi.

Mediaspeed / Facebook
Z družino se je odpravila v Egipt.