Zabava

Hannah Mancini pred nastopom na Eurosongu čaka veliko vaj

STA / J.P.
5. 5. 2013, 07.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Poudarja, da je nekaj pesmi zelo dobrih, vendar verjame, da se bo dobro odrezala tudi sama.

Mediaspeed
Hannah Mancini

Pevka Hannah Mancini, ki bo Slovenijo zastopala na letošnjem Eurosongu v Malmöju, je pred današnjim odhodom v švedsko mesto za STA dejala, da jo v dneh pred nastopom na prvem predizboru, ki bo 14. maja, čaka veliko vaj, nastopov in pogovorov z mediji. 

Priprave bodo zelo običajne, kot vedno pred večjimi nastopi, je dejala Mancinijeva, ki se je v Slovenijo iz ZDA preselila pred šestimi leti.

V Malmöju bo nastopila s skladbo "Straight into Love". Besedilo je napisala v soavtorstvu z Markom Primužakom. Za produkcijo pesmi pa so poskrbeli Gregor Zemljič, Erik Margan in Matija Rodić.

Pojasnila je, da se za nastop na Eurosongu, na katerem jo bodo spremljali trije plesalci in dve spremljevalni pevki, pripravljajo že tri mesece. Koreografijo za nastop, za katerega je dejala, da je v skladu z glasbo, je zasnoval Anže Škrube.

"Vsekakor upam, da se bom uvrstila v finale, saj smo na tem projektu zelo trdo delali in verjamem, da je odlično pripravljen," je še dejala za STA.

Dva dni po prvem predizboru bo v Malmöju potekal še drugi predizbor, 18. maja pa sledi veliki finale. Letos je RTV Slovenija slovenskega predstavnika na tekmovanju izbrala interno. Kot razlog so navedli pomanjkanja časa za izpeljavo javnega razpisa ali povabila avtorjem in izvajalcem ter zmanjšanje finančnih sredstev.

Lani, ko so v razvedrilnem programu TV Slovenija predstavnika izbirali na večmesečnem glasbenem šovu Misija Evrovizija, je slavila Eva Boto, ki pa se v azerbajdžanskem Bakuju ni uvrstila v finale.

Slovenija na Evrovizijo svojega predstavnika pošilja od leta 1993. Takrat je Slovenijo zastopal 1X Band s pesmijo Tih deževen dan.