"Starejši kot postajam, bolj si želim pisati glasbo," je dejal Knopfler. Prekaljeni glasbenik oboževalcem obljublja, da bo postregel tudi z uspešnicami Dire Straits. Vstopnice so še na voljo.

Na turnejo ob izidu albuma "Privateering" se je Knopfler skupaj s svojo osemčlansko spremljevalno skupino podal aprila. Do konca julija bo glasbenik nastopil na 72 koncertih v 25 evropskih državah. "To je tako, kot da si kapitan majhne bojne ladje in uživam v timskem duhu, ki se ustvari na poti," je povedal glasbenik, so sporočili organizatorji koncerta.

Knopfler, rojen leta 1949, je svoj prvi solo album "Golden Heart" izdal leta 1996. Sledili so mu še "Sailing To Philadelphia" (2000), "The Ragpickers Dream" (2002), "Shangri-La" (2004), "All The Road Running" (2006), "Kill To Get Crimson" (2007) in "Get Lucky" (2009).

Večkratni dobitnik grammyjev je ustvaril velike uspešnice, kot so "Money For Nothing", "Sultans Of Swing", "Romeo and Juliet" in "Walk of Life". Knopfler se je med drugim kot producent podpisal tudi pod albume Boba Dylana in Randyja Newmana.

Letos mineva 20 let, odkar je nazadnje nastopil z zasedbo Dire Straits. Kljub temu bo v Stožicah postregel tudi z njihovimi uspešnicami: "Stare pesmi Dire Straits so mnogim postale kažipoti v življenju. Rad igram stare pesmi, saj sem jih napisal in ljudje jih radi slišijo, to je dejstvo," je dejal.