Zabava

Razprodana turneja treh generacij nepozabnih Avsenikov

4. 5. 2013, 08.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

60. obletnica, ki povezuje tri generacije Avsenikov – Slavka in Vilka, Gregorja ter Saša, je z razprodano turnejo po avstrijskih mestih dosegla vrhunec. Legendarne slovenske viže so tako navdušile več tisoč obiskovalcev.

Rok Majhenič

Arhiv RTV Slovenija

Z zelo uspešne turneje po Avstriji se je v domovino vrnil ansambel. Saša Avsenika. Poleg vnuka legendarnega Slavka Avsenika so na turneji nastopili še Gregor Avsenik, moderator Hubi ter Alfi Nipič. V šestih dneh si je njihov koncert ogledalo več kot 6000 ljudi, koncert v Grazu pa je bil popolnoma razprodan že pred turnejo. Glasbeni del koncerta je bil podprt z video projekcijo, pri skladbi Melodija za tebe pa so sodelovale vse tri generacije Avsenikov.

»Moji občutki po turneji so zelo pozitivni. Predvsem me veseli to, da smo razprodali dvorano, ki jo je pred nami 44-krat razprodal že star ata Slavko. Drugi uspeh je bil zagotovo sam program, saj smo dokazali, da je naša glasba še po 60 letih priljubljena in edinstvena. Največja sreča pri vsem tem pa je, da ta obletnica povezuje tri generacije: Slavka in Vilka, Gregorja in mene z ansamblom. Sodelovanje z družino in ekipo je dobro, polno veselja in dobrih občutkov in upanja, da bi bili tudi naslednji koncerti tako uspešni kot je bil prvi,« je po turneji povedal Sašo Avsenik.

Rok Majhenič
 

 

Še več narodno-zabavnih vsebin v časopisu SVET24.