Zabava

Umrl Jeff Hanneman, kitarist legendarne skupine Slayer

J. P.
3. 5. 2013, 09.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ključni člen morda najbolj vplivne metal skupine in del nesmrtne dvojice King-Hanneman.

Wikipedia
Jeff Hanneman

V devetinštiridesetem letu starosti je umrl Jeff Hanneman, eden izmed dveh kitaristov thrash metal skupine Slayer, katere del je bil vse od njenega nastanka leta 1981 in se pojavil na vsakem izmed njihovih albumih. Zadnji je iz leta 2009, naslovljen z 'World Painted Blood'.

Hanneman od 2011 ni nastopal s skupino, potem ga je istega leta ugriznil pajek in je bil v nevarnosti, da izgubi roko. Nekaj časa je bil v umetni komi, medtem pa so mu z več operacijami odstranili odmrlo tkivo. Po tistem, ko je bil izpuščen iz bolnišnice, se je moral ponovno naučiti hoditi, prestal pa je tudi nekaj bolečih presaditev kože.

Vseeno pa ugriz zaenkrat ni naveden kot vzrok smrti – kot razlog tuji tisk navaja predvsem odpoved jeter.

Jeff Hanneman se je kot avtor in tekstopisec podpisal pod nekatere najbolj prodorne stvaritve bržda najbolj vplivne metal skupine.

Nerad je dajal intervjuje, ker ga ti, po njegovih besedah, niso zanimali, saj je bil on edini, ki je govoril; dobršen del svojega življenja pa je posvetil zbiranju memorabilije iz druge svetovne vojne.

Jeffovo zapuščino bomo lahko praznovali z zanesenjaki po svetu že šestega junija, ko beležimo mednarodni dan skupine Slayer.