Zabava

Skupaj sta stari 100 let!

Andreja Comino
2. 5. 2013, 13.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

»Zadnjih deset let je minilo z neznansko hitrostjo. Posvetila sem jih družini, sinu in karieri – in kot bi mignil, jih imam petdeset!«

arhiv Lady

je tik pred abrahamom, ki ga bo praznovala 8. maja, vzkliknila Helena Blagne, ki se v zadnjih mesecih na straneh časopisov ni znašla toliko zaradi svojih pesmi in koncertov kot burnega zakonskega življenja. Zato ni čudno, da si za rojstni dan želi edino miru. Le nekaj dni pred Heleno (29. aprila) pa je okrogli jubilej praznovala tudi njena nekoč največja tekmica, Simona Weiss. Nase sta opozarjali vsaka po svoje. Trmasti bikici se nista ustrašili nobenega izziva, tekmovali sta za prestiž, razprodane koncerte in albume. Čas pa je naredil svoje in danes stopata vsaka po svoji poti: Heleni so se izpolnile glasbene sanje, Simona pa se je povsem umaknila iz javnosti in se posvetila družini in študiju.

Helena je zadovoljna s svojim življenjem

Helena je imela že od začetka okoli sebe svoje občinstvo in okoli nje so se radi vrteli pomembneži, uspešni poslovneži, ki so ji odprli marsikatera vrata. Prvič je javno nastopila pri dvanajstih, na amaterskem tekmovanju Prvi glas Gorenjske na domačih Jesenicah. S pesmijo Santa Lucia je navdušila občinstvo, odločitev, da postane pevka, pa je postala še trdnejša. Leta 1986 je na makedonskem Makfestu dobila prvo nagrado občinstva in strokovne žirije. Zvezda je bila rojena. Začela je nizati uspehe doma in v tujini, se odpravljati na turneje po Ameriki, Kanadi in Avstraliji.

Simonin popolni umik

Medtem ko Helena niza uspešne koncerte, se je njena nekdanja tekmica Simona povsem umaknila iz javnosti. Njena pot med zvezde se je začela leta 1984, ko se je svetlolasa Mariborčanka prijavila na tekmovanje za miss Slovenije in osvojila drugo mesto. Zanjo je bilo usodno srečanje z Goranom Šarcem, članom takrat zelo priljubljene skupine Rendez-Vous. Postal je njen fant, menedžer in gonilna sila njene kariere, ki jo je začela previdno.

 

Več si lahko preberete v tiskani Lady 

arhiv Lady