Zabava

Zvezdne steze so za režiserja J.J. Abramsa kot časovno popotovanje

STA / J.P.
2. 5. 2013, 07.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hollywoodski režiser J.J. Abrams je snemanje filma Zvezdne steze: V temo doživljal kot časovno popotovanje.

Wikipedia

"Ponovno stati na mostu vesoljske ladje Enterprise je bilo zelo nadrealistično," je v ponedeljek pred nemško premiero filma v Berlinu po pisanju nemške tiskovne agencije dpa dejal režiser.

Film bo v slovenskih kinematografih od 16. maja.

Novinarske konference v Berlinu so se poleg režiserja udeležili igralci Chris Pine, Zachary Quinto in Zoe Saldana. J.J. Abrams je leta 2009 posnel film Zvezdne steze s skoraj enako ekipo. "Novi film je bil posnet za vse, ki hodijo v kinematografe, ne le za oboževalce Zvezdnih stez," je dejal.

V filmu Zvezdne steze: V temo režiser spektaklov Misija: Nemogoče 3 in Super 8 predstavlja nadaljevanje vesoljske sage mladega kapitana Kirka, ki se po vrnitvi na Zemljo skupaj s svojo posadko znajde sredi divjega obračuna z odpadniki Zvezdne flote.

Nekdanji vrhunski agent John se želi maščevati za domnevne zločine svojih nadrejenih, zato s privrženci izvede vrsto terorističnih napadov. Prežet z jezo in željo po maščevanju ga Kirk želi na lastno pest ujeti in pripeljati pred roko pravice, toda med osupljivimi vesoljskimi pustolovščinami postane jasno, da je John vedno korak pred svojimi zasledovalci, vsebino filma povzema spletna stran multipleksa Kolosej.