Zabava

V Stožicah danes ognjeni spektakel z Rammsteini

STA
30. 4. 2013, 04.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ljubljanskih Stožicah se bodo drevi ob 20. uri ustavili sloviti nemški metalci Rammstein, poznani po koncertnih ognjenih šovih. V prestolnici bodo metalci, ki so nastali leta 1994, nastopili v sklopu turneje Made in Germany, ki jo je po celem svetu obiskalo že več kot 1,3 milijona ljudi.

Rammstein

Rammsteine že od nastanka sestavljajo vokalist Till Lindemann, Richard Kruspe na kitari, Paul Landers na ritem kitari, Oliver Riedel na bas kitari, Christoph Schneider na bobnih in Christian Lorenz na klaviaturah. Njihova kariera je bila zaznamovana s številnimi kontroverznimi videospoti in spektakularnimi koncerti, ki so člane pogosto spravili v težave.

Glasbeniki so bili pogosto pridržani zaradi neprimernega vedenja, povezovali so jih z več nasilnimi dogodki, a se za to niso kaj prida menili. "Tisti, ki ne razumejo, pač res ne želijo razumeti," je v nekem intervjuju povedal Lindermann.

Organizatorji so zaradi velikega zanimanja za ljubljanski koncert natiskali okoli 300 dodatnih vstopnic, zato jih je nekaj še na voljo. Nemška skupina po današnjem koncertu pripravlja še dva koncerta v Wolfsburgu in dva v Berlinu, preden se poda na turnejo po festivalih.

Rammsteini so doslej izdali šest studijskih albumov: "Herzeleid" (1995), "Sehnsucht" (1997), "Mutter" (2001), "Reise, Reise" (2004), "Rosenrot" (2005) in "Liebe ist für alle da" (2009).

Občinstvo bo pred nastopom nemške zasedbe, ki se je v Ljubljani ustavila že leta 2005, z remixi njihove glasbe ogrel DJ Joe Letz.