Zabava

Kitarist Renato Verlič ima dve ljubici

28. 4. 2013, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prva Renatova ljubica je njegova žena Majda, s katero sta praznovala zlato poroko, druga pa je kitara, s katero je prevandral celo Evropo.

Media Butik

Renato Verlič je tisti kitarist, ki je po letu 1989 v Ansamblu bratov Avsenik nadomestil Lea Ponikvarja. V dveh dneh je Renato užil toliko sreče, da se jo težko opiše z besedami. Najprej mu je bilo na večeru Lea Ponikvarja, ki je bil Pod Avsenikovo marelo v Begunjah dano zaigrati na Ponikvarjevo kitaro, naslednji dan pa je pred matičarja po petdesetih letih znova popeljal svojo ženo, s katero imata sina Matjaža in hčerko Alenko in tudi že štiri vnučke.

Ohcet je bila pri Avsenikovih v Begunjah, 85 povabljenih pa se je naplesalo na zvoke Hišnega ansambla Avsenik, Gorenjskih zvokov, ans. Zupan in Javor. Verličev vnuk Luka je edini podedoval talent za glasbo in pri Gorenjskih zvokih igra klarinet. Sicer pa je klen in vedno nasmejan Renato, danes vzor številnim mladim kitaristom, zagrizen pohodnik, kolesar, tekač. Lani, ko je praznoval 70. rojstni dan, je bil kar 96 na Storžiču in sedemkrat na Triglavu. Letos pa pravi, bo malo upočasnil tempo in se več zadrževal tudi okrog doma na Trsteniku.

Še več narodno-zabavnih vsebin v dnevnem časopisu SVET24.