Zabava

Poklon kitaristu Levčku

28. 4. 2013, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Večer Lea Ponikvarja je bil prežet z Avsenikovimi melodijami, v katerih so do izraza prišli kitaristi, žvižgači, orgličarji, slovenski trubadurji in muzikanti, ki so vedno nasmejanega in srčnega Levčka občudovali.

Media Butik
Odlični kitaristi Mike Orešar, Renato Verlič (s kitaro Lea Ponikvarja) in Luka Polenšek.

Media Butik

 

Predzadnji koncert je bil posvečen enemu redkih neprekosljivih velikih talentov med kitaristi Leu Ponikvarju – Levčku. V uvodu je zablestel kitarist Luka Polenšek, ki na strune brenka pri ansamblu Zupan. Odlični kitarist Mike Orešar se je v skladbi Kadar grem na pot najprej izkazal kot klarinetist. Skladba je povezana z Levčkovo zgodnjo življenjsko preizkušnjo, ko se je na vandranje podal z dvema ciganoma. Prvi je igral citre, drugi violino, Levček pa je svoje dodal s kitaro. Levčkov vzornik je bil jazzovski kitarist ciganskega rodu Đango Reinhardt, o katerem se je razgovoril vodja zasedbe Šukar Igor Misdaris. Šukarji so posebej za Levčkov večer priredili Avsenikovo skladbo Spomin.

Media Butik

 

Gostja Večera Lea Ponikvarja je bila tudi Nuša Derenda, ki je ob spremljavi ansambla Zupan sanjala o domovini in se v skladbi Slovenski pozdravi izkazala z odličnim žvižganjem, po katerem je bil prepoznaven tudi Leo. Obiskovalcem Pod Avsenikovo marelo je Nuša še zaupala, da je bila enkrat celo na avdiciji za pevko pri Ansamblu bratov Avsenik, a da ji je Vilko Ovsenik takrat priporočil še kakšno leto vaje.

Media Butik

 

Še več narodno-zabavnih vsebin v dnevnem časopisu SVET24.