Zabava

Policija odkrila množične zlorabe otrok na prestižni newyorški šoli

STA / A.M.
28. 4. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriška policija je našla dokaze, ki razkrivajo 'sistematične' zlorabe učencev na prestižni šoli Horace Mann v newyorškem okrožju Bronx med leti 1962 in 1996, je sporočilo okrožno tožilstvo iz Bronxa.

Reuters

Policija je preiskavo sprožila, ko je nekdanji učenec iz Horace Manna junija lani za New York Times Magazine razkril, da je v 70., 80. in 90. letih prejšnjega stoletja na šoli prihajalo do spolnih stikov med učenci in učitelji.

Po objavi članka so njegove navedbe potrdile številne domnevne žrtve, tožilstvo pa je sporočilo, da so prejeli informacije o 12 različnih osebah, ki naj bi bile odgovorne za zlorabe.

Tožilstvo je še sporočilo, da proti osumljenim ne bo vložilo obtožnic, saj po zakonodaji zvezne države New York s pedofilijo povezani zločini v večini primerom zastarajo po petih letih ali manj.

Horace Mann, ki je bil ustanovljen leta 1887 v Bronxu, je prestižna šola, ki sprejema vse od predšolskih otrok pa do srednješolcev. Velik del njenih maturantov izobraževanje nadaljuje na prestižnih ameriških univerzah, kot so Harvard, Princeton, Yale in druge.