Zabava

Daniel ne spi na lovorikah

25. 4. 2013, 15.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

23. april 1983 se je Danielu Popoviću zagotovo zapisal v nepozaben spomin, saj je takrat njegova skladba Džuli na Evrosongu osvojila četrto mesto.

Marko Šolić / Croatia Records

Nekoč eden izmed najbolj priljubljenih jugoslovanskih pevcev nas je na Izboru za pesem Evrovizije z legendarno skladbo Džuli zastopal v Münchnu. Za švedsko Carolo (Främling; 3. mesto) je zaostajal le za eno točko.

Daniel Popović ima za seboj res bogato glasbeno kariero. Njegovi albumi so se prodajali za med, prepeval pa je po celi nekdanji skupni državi. V Jugoslaviji ga ni bilo človeka, ki ne bi njega in njegove glasbe, predvsem po skladbi Džuli, ki ga je zaznamovala za celo življenje. Seveda so bili vmes še drugi vzponi, med drugim tudi ta, da je debitanski album Bio sam naivan prodal v 717.166 kopijah. Bili so tudi padci, kar je del vsakega človeka in življenja. Toda Daniela to ni ustavilo. Še več, natanko 30 let po evrovizijskem nastopu se predstavlja z novo avtorsko skladbo Fantazija, ki napoveduje njegov težko pričakovan album, ki bo izšel pri založbi Croatia Records. Nov album se bo pridružil več kot 10 albumom, številnim singlom in nepozabnim turnejam.