Zabava

Slovenski športnik po operaciji nerazpoznaven

M.V.
25. 4. 2013, 10.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ko se je slovenski smučarski skakalec Peter Prevec pojavil na srečanju slovenskih olimpijcev, ga večina gostov ni prepoznala. Zakaj? 21-letni športnik je nedavno namreč prestal operacijo čeljusti po kateri je skoraj nerazpoznaven.

Facebook

Peter Prevec je tisti, ki je letos Sloveniji priskakal bronasto in srebrno kolajno, zaradi česar so ga prepoznavali na vsakem koraku. Zato je bilo toliko bolj čudno, ko se je nedavno udeležil srečanja slovenskih olimpijcev, kjer pa je ostal neopažen, saj ga večina ni prepoznala. Zakaj? 21-letniku so operirali čeljust, po posegu pa je Prevc povsem drugačen. »Imel sem diagnozo Mandibularni prognatizem in maxillarni retrognatizem, kar pomeni premajhna zgornja in prevelika spodnja čeljust, s čimer pride tudi do nepravilnega ugriza in nepravilne postavitve zob,« nam je Peter razložil, zakaj se je odločil za poseg.

Odzivi so pozitivni

Po operaciji se počuti dobro in lahko začenja normalno živeti. »Odzivi na mojo novo podobo so različni. Nekateri se ne spuščajo preveč vanjo, ker vedo, da so to osebne stvari in ne pripomorejo k športnemu uspehu. Nekateri pa delajo kar velik cirkus okoli tega. Vsi odzivi pa so pozitivni,« nam je zaupal športnik, ki ga jezi, da so nekateri mediji poročali, da je šlo v primeru njegove čeljusti za lepotni poseg. »Poudarjam, da je šlo za ortodontski poseg in ne za lepotno operacijo,« je simpatični skakalec dodal za konec.