Zabava

The Saturdays osvajajo!

Lucas Alexander
22. 4. 2013, 12.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čeprav je angleška ''girl-group'' The Saturdays na sceni že od začetka leta 2007, so velik naskok na lestvice po celem svetu doživele prav letos.

Facebook

Petčlanska skupina The Saturdays, ustanovljena leta 2007 prihaja iz Velike Britanije. Njihov prvi  singel  ''If This Is Love'' je na angleški lestvici debitiral na osmem mestu. Poleg angleške lestvice jim je uspevalo osvajati tudi irsko in škotsko, vendar jim izven meja Velike Britanije ni uspelo. Do leta 2012 so izdale tri albume in enajst singlov.
V začetku leta 2013 so dekleta najavila, da bo na televizijskem kanalu ''E'' premiero ugledal njihov resničnostni šov. Šov je fokusiran na življenje in ustvarjanje deklet preko luže, v Ameriki, kjer so želele predreti na glasbeni trg. V prvem delu šova so predstavile novo pesem z naslovom ''What About Us'', ki je  dekleta izstrelil med trideseterico najboljših v USA. S pesmijo so prvič osvojile najvišje mesto na angleški in škotski lestvici. The Saturdays so s to pesmijo prodrle v več kot dvajset držav po vsem svetu, od Kanade pa vse do Nemčije. Pesem je narejena v duetu z znanim glasbenikom Sean Paulom. The Saturdays s tem singlom napovedujejo nov album, ki naj bi luč sveta ugledal v drugi polovici letošnjega leta. Na enem izmed intervjujev so namignile, da bi lahko v naslednjem letu pričele s svetovno turnejo.