Zabava

Klub K4 za uvod z gostoma iz Berlina

STA / S.R.
19. 4. 2013, 10.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Klub K4 danes po enomesečnem premoru ponovno odpira svoja vrata. Za uvodne house in techno ritme bodo poskrbeli Colours z gostoma iz Berlina, Nicolasom Lutzom in Binhom.

K4
K4 ponovno odpira vrata.

Programski del meseca bodo sklenili 26. aprila z večerom "Vinyl all stars techno", ko bodo obudili spomin na čas kraljevanja vinilk.

Po nocojšnjem večeru z didžejem Nicolasom Lutzom, ki je striktni pristaš vinila, in Binhom, rezidentoma enega najbolj znanih underground klubov evropske prestolnice elektronske glasbe Club der Visionäre, bo v soboto gostovala skupina HEX. Ta bo predstavila tudi svoj EP z naslovom "Fighters for the sun", ki zajema tri skladbe, so sporočili iz Zavoda K6/4.

Zavod K6/4 bo po zagotovilih programskega vodje Milana Gregorna ponujal raznovrsten program namenjen širokemu občinstvu. Do konca sezone v klubu napovedujejo več kot 20 dogodkov različnih glasbenih žanrov. Glasbeni spekter bo, kot so zapisali v zavodu, v prihodnje obsegal tako metal kot rock'n'roll pa tudi reggae in seveda elektroniko.

Kultni ljubljanski klub K4 je po zadnjem glasbenem dogodku 15. marca za nedoločen čas zaprl vrata. Februarja je vodenje Zavoda K6/4 prevzela nova ekipa, ki prejšnjemu vodstvu očita nepravilnosti in nejasnosti v poslovanju, to pa je odgovarjalo, da se novo vodstvo ne more pohvaliti ne z vsebinami ne s kadrom.

Nekdanji direktor zavoda Miloš Krajnc je ostro zavrnil vse očitke novega vodstva in ga obenem pozval k odstopu "zaradi popolne nekompetentnosti opravljanja dodeljenih funkcij in vodenja zavoda".

Zaradi zaprtja Kluba K4 se je pred stavbo Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani zbralo tudi okoli 150 protestnikov, ki so od vodstva ŠOU zahtevali, da nemudoma razreši novo vodstvo zavoda K6/4.