Zabava

Avsenikov jubilej: Stoječe ovacije

18. 4. 2013, 12.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ansambel Saša Avsenika te dni navdušuje na turneji Jübileumsklänge aus Oberkrain, in sicer ob 60. letnici Avsenikove glasbe.

Rok Majhenič

Rok Majhenič

Nepozabna sedemdnevna turneja, ki se je začela v nedeljo in na kateri igrajo Ansambel Saša Avsenika, Gregor Avsenik, moderator Hubi in gost presenečenja Alfi Nipič, navdušuje po številnih avstrijskih mestih. Prvi koncert, ki se je zgodil v Gradcu, je bil razprodan še preden se je vse skupaj dodobra začelo. Največji obisk pa si priljubljena narodno-zabavna zasedba nadeja na zaključnem koncertu v Salzburgu, kjer pričakujejo več kot 1500 obiskovalcev. V šestih dneh si je tako glasbene napeve ogledalo že preko 6000 ljudi, ki so navdušeni na Avsenikovimi melodijami.

Rok Majhenič

Na vsakem koncertu poskrbijo za pravo presenečenje – projekcijo pri skladbi Melodija za tebe, pri kateri sodelujejo vse tri generacije – Ansambel Saša Avsenika ter Gregor in Slavko preko posnetka. Prav tako pa je sam koncert razdeljen na več sklopov. V časovnem delu predstavijo nastanek zasedbe bratov Avsenik. Sledi sklop, v katerem se izpostavi člane zlate generacije. Tu je še domovinski sklop, kjer se zaigra Slovenija od kod lepote tvoje, skladba pa je podprta s filmskim gradivom krajev po Sloveniji. V potovalnem sklopu obiščejo vse države, kjer je Slavko nastopal. Za zaključek pa sledi še sklop, kjer zaigrajo največje hite bratov Avsenik.

Še več narodno-zabavnih vsebin v dnevnem časopisu SVET24.