Zabava

My Bloody Valentine na letošnjem Terraneu

STA / J.P.
18. 4. 2013, 07.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kultna indie rock zasedba My Bloody Valentine bo nastopila na letošnjem festivalu Terraneo, ki bo v Šibeniku potekal med 7. in 9. avgustom.

Wikipedia

Organizatorji so napovedali še nastopa ameriške raperke Azealie Banks in ameriške skupine Calexion, na festivalu pa bo tudi slovenska zasedba Icarus Down, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Terraneo, ki je v minulih dveh izdajah v vojašnico Bribirski knezovi privabil 50.000 obiskovalcev in več kot 220 izvajalcev, bo poleg tega ponudil še nastope kalifornijskega rock dua The Bots, zadarske skupine Postolar Tripper, zagrebških punkerjev Kawasaki 3p in predstavnika nove srbske scene Svi na pod.

Huina še dodaja, da bodo organizatorji festivala celotno listo imen, ki bodo nastopila na enem najtežje pričakovanih festivalov v regiji, objavili kmalu.

My Bloody Valentine je zasedba, ki je v zadnjih 25 letih ključno vplivala na razvoj indie rocka. Še danes zasedbo, ustanovljeno leta 1983 v Dublinu, vodi kitarsko-vokalni dvojec Kevin Shields in Bilinda Butcher.