Zabava

Psy zopet podira rekorde

STA / S.R.
15. 4. 2013, 12.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Videospot za novo pesem Gentleman južnokorejskega glasbenika Psyja si je od sobotne objave na spletnem portalu Youtube ogledalo že preko 58 milijonov obiskovalcev portala.

Reuters

Z okoli 20 milijoni ogledov v prvih 24 urah pa je Psy postavil tudi nov rekord, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Videospot, ki so ga na Youtubu objavili v soboto ob 13. uri po srednjeevropskem času, je že prvi dan podrl rekord portala, ki ga je z videospotom za pesem "Boyfriend" maja 2012 postavil kanadski pevec Justin Bieber. Njegov videospot si je v prvih 24 urah ogledalo osem milijonov ljudi.

Skladba "Gentleman" govori o samooklicanem kavalirju, ki na zabavi dvori ženskam, vključuje pa več angleškega besedila kot "Gangnam Style".

V videospotu južnokorejski raper nosi svoja značilna sončna očala in pleše na različnih lokacijah v Seulu in njegovi okolici, med drugim v prodajalni z oblačili, restavraciji, knjižnici in na bazenu, navaja AFP.

"Gentleman" se je po petkovem izidu takoj prebil na vrh lestvic glasbenega ponudnika iTunes, danes pa je najbolje prodajana pesem med drugim v Franciji, Kanadi, na Novi Zelandiji, Danskem, Švedskem ter na Finskem.