Zabava

Drugi dan, drugi oblikovalci in druge modne zgodbe

10. 4. 2013, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V centru urbane kulture kino Šiška se je končal drugi dan četrtega tedna mode.

Sašo Radej, Philips fashion Week
Dugi dan tedna mode so zaznamovale oblikovalke, ki so se že dodobra usidrale v srca modnih poznavalcev.

Sašo Radej, Philips fashion Week

Potem, ko je bilo celotno popoldansko dogajanje posvečeno mladim, pretežno neuveljavljenim oblikovalcem NTF-ja, je bila včerajšnja večerna modna revija paša za oči tudi za najbolj kritične obiskovalce.

Stara znanka tedna mode Urša Drofenik je otvorila drugo večerno modno revijo v tokratnem sklopu tedna mode. Njeno kolekcijo večernih in koktejl oblek je navdahnila romantična čipka. »Je brezčasna, lahko samostojna ali prepletena z malimi naborki in žametnimi trakovi,« sporoča oblikovalka, ki je svoje kroje odela v barve večne elegance: črno, zlato in vijolično.

Sašo Radej, Philips fashion Week

Kot druga je svoje ideje za prihajajočo jesen in zimo predstavila Mojca Celin in kolekcijo poimenovala Ocean med nama.

Enako bučno kot so obiskovalci (tudi nocoj je bila dvorana nabito polna) ploskali Celinovi, so tudi Simoni Lampe, ki pa je tokratno kolekcijo naslovila Sherlockology oziroma Neo-Detective Science.

Sašo Radej, Philips fashion Week

Zadnja v nizu večernega modnega glamurja je bila še kolekcija Shapes & Objects Irene Funduk, ki se je na tednu mode predstavila z novo blagovno znamko funduk.i. Njeni kroji so geometrični, barve živahne, kombinacije pa večplastne. »Od prosojnih čipk do voluminoznih plaščev. Ohlapni samurajski kroji, ki tvorijo igrive silhuete, drugje spet izginejo in se pojavijo kot zapeljive spogledljivke,« pripoveduje Fundukova.

Sočasno z ostalim modnim dogajanjem, je v pritličju kina Šiška še vedno odprt FASHION WEEK BOUTIQUE, kjer unikatne, ročno-izdelane modne dodatke predstavljajo mladi oblikovalci in jih je možno tudi kupiti.

Sašo Radej, Philips fashion Week