Zabava

Obalni rokerji ne odnehajo!

S.R.
3. 4. 2013, 18.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Obalni rockerji Sixtynine, ki so lani s svojim prihodom na glasbeno sceno razveselili številne Primorce in ljubitelje trših ritmov, so 2. aprila izdali svoj prvi videospot.

Veronika Macarol
Sixtynine

Zanj so izbrali rockersko balado in njihov prvi single Don't give up. Gre za skladbo, ki so jo prijatelji članov zasedbe ob predstavitvi opisali kot "tisto, ki je pri njih sprožila največ ljubezni". Ljubezni in vsemu, povezanemu z njo, pa bo posvečen tudi prvi album Primorcev z naslovom Crazy Little Thing.

Producentsko taktirko je v rokah držal Andrea Effe (Tinkara Kovač, Zmelkoow, Bohem, Andraž Hribar, Ultra, Lara Baruca, The Users, Notterdam ...), Davor Klarič (Šank Rock, Elevators, Alenka Godec, itd) jim je posodil svoje klaviatursko znanje, Steffy pa je v Don't give up odpela spremljevalne vokale. Zvok, ki ga poznamo od oktobra, ko so skladbo izdali kot svoj prvi studijski single, je tako sedaj dobil še sliko. Gre za skladbo, v kateri vse odgovore, ki bi jih lahko ponudili na temo zaupanja, vere ali pristnosti ljubezni, fantje raje prepuščajo kar poslušalcem.

Videospot, ki si ga lahko ogledate s klikom spodaj je nastal v režiji Perice Rai in Vladana Jankovića. Posneli so ga v prostorih Tobačne v Ljubljani, v njem pa nastopa tudi Tanja Ravljen, ki je študirala musical v Londonu in je nase prvič opozorila v šovu Slovenija ima talent. Sixtynine so se snemanja lotili z velikimi pričakovanji in veliko vnemo. Pevec in večinski avtor besedil Tomaž Klepač, ki ga slovenska javnost pozna kot glas legendarnih obalnih hard rockerjev Delirium v 80. in 90. letih, danes pa kot avtorja in interpreta gledališkega komičnega hita “Bruno in Giordano” ter enega bolj prepoznavnih glasov Radia Capris, se snemalnega dneva spominja v smehu: "Na pot smo se odpravili s kombijem, polnim opreme. Bili smo bili kot kakšni češki turisti v časih, ko so odhajali na dopust na Hrvaško." Odzivi tistih, ki so si spot v prvem dnevu že uspeli ogledati, so pozitivni, fantje pa držijo pesti, da bo posnetke pozitivno sprejelo kar čim več gledalcev in poslušalcev. 

Sicer pa Sixtyinine to pomlad ne počivajo. V teku so že priprave na snemanje novega videospota za skladbo Good trade, njihovega drugega singla, s katerim bodo v kratkem razveselili svoje najbolj zveste Facebook in Youtube oboževalce ter poslušalce radijskih postaj. V prvi polovici leta pa nameravajo tudi izdati svoj prvi album, Crazy Little Thing.

Sixtynine sestavljajo:

Tomaž Klepač – vokal, akustična kitara

Tadej Tadič – električne kitare

Danijel Brezec – bas kitara

Igor Marasovič – bobni

V galeriji pa si lahko ogledate tudi nekaj fotografij s snemanja prvega videospota.