Zabava

Psy z novo pesmijo

STA / S.R.
2. 4. 2013, 15.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Južnokorejski raper Psy obljublja, da bo njegov novi single Gentleman ponudil Psy Style (Psy slog), osnovan na podlagi tradicionalnega korejskega plesa, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Reuters
Bo tudi nova Psyjeva pesem tako uspešna kot Gangnam Style?

Single, ki bo izšel 12. aprila, sledi uspešnici "Gangnam Style", s katero je Psy obnorel svet. "To je še ena ognjevita skladba. Plesni koraki, ki jo bodo spremljali, so znani vsem Korejcem, so pa novost za tujce. Predstavili jih bomo kot 'Psy Style'," je pevec v ponedeljek povedal za lokalno televizijo.

Psy, s pravim imenom Park Jae-Sang, bo novo skladbo predstavil 13. aprila na posebnem promocijskem dogodku v Seulu, po katerem se bo odpravil na turnejo po Evropi in Aziji.

Uspešnica "Gangnam Style" je satira na luksuzen življenjski slog v premožnem seulskem predelu. Na YouTubeu je doživela izreden uspeh - ogledalo si jo je 1,5 milijarde obiskovalcev portala - in se kmalu prebila v sam vrh svetovnih glasbenih lestvic. Psy jo je pospremil s plesom, ki spominja na ježo konja.

Glasbenik je bil za uspeh nagrajen z enih od najvišjih južnokorejskih priznanj v kulturi - z okgwanskim redom za zasluge. Minuli mesec je nastopil na inavguraciji nove južnokorejske predsednice Park Geun Hye.

Skladba "Gangnam Style" je sprožila tudi več parodij. Eno od njih z naslovom "JJ Style" podpisuje slovenski igralec in voditelj Klemen Slakonja.