Zabava

V Ortu baru se začenja tradicionalni Orto Fest

STA / A.M.
1. 4. 2013, 09.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Orto baru se s koncertom zasedb Niet in Via Ofenziva drevi začenja 14. Orto Fest, ki bo do konca meseca ponudil več kot 30 koncertov.

V Ortu obljubljajo nastope tako uveljavljenih kot prebijajočih se kakovostnih glasbenih kolektivov. V letošnjem naboru koncertnih imen prevladujejo domače zasedbe, med tujimi nastopi pa velja omeniti koncert hrvaškega raperja Generala Wooja, ki se bo v klubu predstavil 6. aprila.

Iz tujine se bodo v Orto baru predstavili še Greg Rekus iz Kanade, Migre le Tigre iz Avstrije, From the Tracks iz Švedske in Los Explosivos iz Mehike.

Med slovenskimi imeni pa bosta na odru Orto bara ta teden nastopili zasedbi Da Phenomena in Zaklonišče prepeva. Naslednjo sredo nastop napoveduje nova zasedba prekaljenih glasbenikov Werefox, v četrtek Noctiferia in v petek Siddharta, ki bo tokrat nastopila akustično.

Festival bo do 27. aprila, ko bodo festivalsko zaveso spustili s koncertom zasedb Mit, Hellcats in Stone Orange, ponudil še koncerte glasbenih ustvarjalcev, kot so Neomi, Avtomobili, DMP, in Mi2.