Zabava

Freddie Mercury preoblečeno princeso Diano peljal v gej bar

STA / J.P.
31. 3. 2013, 13.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pokojni pevec glasbene zasedbe Queen Freddie Mercury je konec 80. let prejšnjega stoletja britansko princeso Diano preoblekel v moškega in jo peljal na zabavo v gejevski bar.

Wikipedia
Freddie Mercury

To je razkrila britanska komedijantka Cleo Rocos v svoji avtobiografiji The Power of Positive drinking oziroma Moč pozitivnega pitja.

Rocosova je v knjigi zapisala, da so skupaj z Mercuryjem in komikom Kennyjem Everettom Diano oblekli v vojaški suknjič, ji nadeli čepico in sončna očala ter jo peljali na nočno zabavo v gejevski bar Royal Vauxhall Tavern na jugu Londona, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ko je stopila v bar, smo mislili, da jo bodo takoj prepoznali. Vendar je ljudje sploh niso opazili in to ji je izredno ugajalo," je povedala Rocosova in dodala, da je Diana v bistvu imela res videz lepega mladega moškega.

Prisotnost Mercuryja, Everetta in Rocosove v baru je preusmerila pozornost z Diane, ki je tako lahko neopazno naročala pijačo, se spominja komedijantka.

Diana je po poroki z britanskim princem Charlesom in tudi po ločitvi živela pod drobnogledom medijev in paparacev, ki so ji sledili do njene smrti v prometni nesreči v Parizu leta 1997.

Mercury, pevec skupine Queen, ki je znana po svojih legendarnih pesmih, kot je Bohemian Rhapsody, pa je umrl leta 1991 zaradi aidsa.