Zabava

Hannah predstavlja video Straight into Love

28. 3. 2013, 14.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Naša letošnja evrovizijska predstavnica Hannah je posnela videospot za evrovizijsko skladbo Straight into love, s katero nas bo predstavljala na 58. Pesmi Evrovizije v švedskem Malmöju.

Jani Ugrin

Jani Ugrin
Maneken Kristjan Lozar

Hannah bo 13. in 14. aprila gostovala na 5. tradicionalnem predevrovizijskem koncertu Eurovision in Concert 2013 v Amsterdamu. Gre za medijsko najbolj odmeven predevrovizijski dogodek, ki ga podpira tudi evropska radiodifuzna zveza EBU. Na velikem promocijskem koncertu, ki bo v soboto, 13. aprila, se bo poleg Hannah predstavilo še vsaj 20 letošnjih evrovizijskih skladb. Gostiteljici večera pa sta Linda Wagenmakers in Marlayne Sahupala, ki sta zastopali Nizozemsko v letih 2000 in 1999. Gostja bo tudi zmagovalka Pesmi Evrovizije 1991, Švedinja Carola.

Videospot za evrovizijsko skladbo Straight into Love je bil posnet v treh dneh, dva dneva v studiu 2 Televizije Slovenije in en dan na zunanji lokaciji. Režiser in snemalec videa je Niko Karo, umetniška direktorica pa Maja Slavec. Danaja Vegelj in Svetlana Visintin sta poskrbeli za kostumografijo, za pričesko Urška Lovšin in Matej Komar, za masko pa Maja Šušnjara. Scenografinja je Greta Godnič, za luči pa je skrbel Črt Birsa. V videospotu so se Hannah pridružili baletnik Lukas Zuschlag, maneken Kristjan Lozar in trije plesalci skupine Maestro, Anže Škrube, Matic Zadravec in Primož Pavlič.

Jani Ugrin
Hannah

V švedskem Malmöju se bo med 14. in 18. majem odvil že 58. izbor za Pesem Evrovizije. Prvi predizbor bo v torek, 14. maja, drugi pa v četrtek, 16. maja. Hannah bo kot predstavnica RTV Slovenija nastopila kot tretja v prvem predizboru. V finalni izbor se bo iz vsakega predizbora uvrstilo po 10 najboljših predstavnikov, katerim se bodo pridružili predstavniki »velikih pet« Nemčije, Francije, Španije, Italije in Velike Britanije ter predstavnik države gostiteljice, Švedske. Voditeljica vseh treh večerov bo Petra Mede, komedijantka in televizijska voditeljica.