Zabava

Nelly Furtado navdušena nad paleolitsko piščaljo

STA / R. S.
18. 3. 2013, 15.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kanadska glasbenica Nelly Furtado, ki je minuli četrtek nastopila v Ljubljani, je Slovenijo zapustila z repliko 60.000 let stare neandertalčeve paleolitske piščali.

Profimedia

»Zelo veliko mi pomeni, da se je muzej potrudil in mi podaril to dragoceno stvarco. Piščal je dokaz, da je glasba ob nas prisotna od nekdaj,« je poudarila pevka. Nelly je darilo pokazala tudi občinstvu v ljubljanski hali Tivoli, kjer je nastopila v sklopu predstavitvene turneje za svoj novi album "The Spirit Indestructible", ter objavila video posnetek dogodka na svoji spletni strani.

Furtadova je presenetila s poznavanjem slovenske zgodovine, saj si je v popoldanskih urah želela obiskati Narodni muzej Slovenije in si v njem ogledati najstarejše glasbilo na svetu, so zapisali v Narodnem muzeju Slovenije. "V muzeju smo bili presenečeni," je dogodek povzela direktorica muzeja Barbara Ravnik. "Neandertalčeva piščal se je še enkrat izkazala za fenomenalno odkritje, po katerem nas očitno poznajo tudi največji svetovni zvezdniki. Nelly Furtado smo z veseljem podarili repliko piščali," je dejala.