Zabava

Alfi Nipič pričaral nepozaben večer

A.M. / B.K.
19. 2. 2013, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prav poseben zimski večer, ki smo ga preživeli v Penzionu Kračun je bil zares izjemnih doživetij. Le kaj ne bi bilo tako, ko je bil v naši družbi eden in edini Alfi Nipič.

"Alfijev glas me je vedno navduševal, saj je znan glas, zelo kvaliteten ter prepoznaven. Ko sem ga slišala v živo sem bila še bolj navdušena, glede na to da ima gospod Alfi za sabo več kot 50 let ustvarjanja in prepevanja. Res je šarmanten gospod in njegov nastop me je še posebej prevzel, ko je zapel pesem Georgia on My Mind os. Rayja Charlesa. Jemljem si v čast, da sem ga imela priložnost spoznati in uživati v njegovi druži pri Penzionu Kračun," je dejala pevka Maja Založnik.
"Alfi Nipič je zelo prijeten gospod, ki zelo dobro ve kako začarati publiko ne glede na njihovo starost. Njegova glasba pa je posebna, saj te ta vedno spravi v nekakšen trans, kjer misli enostavno odplešejo v lepši svet," je še dodal rokohodec Tomy Mihičinac.

Alfi Nipič je zagotovo izjemen človek s karizmo. In človek, ki zna prepričati najzahtevnejšega poslušalca, kot tudi s pravim izborom slovenski in zimzelenih skladb. V svoji karieri je Alfi Nipič prevpeval tudi z Ansamblom bratov Avsenik, in sicer vse do konca leta 1990. Bogate izkušnje in prepoznavnost po celem svetu sta ga naredila edinstvenega. Njegovim besedam, glasu in izbranim skladbam vedno prisluhnemo z največjim veseljem. Od najbolj slavnih, ki jih je prepeval že z Avseniki Slovenija od kod lepote tvoje do Silvestrskega poljuba.

V tem večeru ni manjkalo prav ničesar - od odlične kulinarike spretnih kuharjeva penziona ter prijaznega osebja do odlične družbe gostov in obiskovalcev Slovenskega večera z Alfijem. Ob plesu in kulinariki smo se zadržali kar dolgo v noč, a nič zato, saj smo vsi odšli domov veseli in razigrani ter polni vtisov. Bil je večer, ki jih v Sloveniji zagotovo primanjkuje. Ne nazadnje je to nepozaben trenutek, ko srečaš legendo slovenske glasbe ter v glasbi spoznaš slovensko pesem. Prav izjemno je, ko v enem večeru doživiš vse, kar si kdaj videl na televiziji ali nekoč slišal po radiu ...

"Vesel sem, ko vidim, da slovenski jezik in slovenska glasba živijo in da poslušalci, gostje z veseljem prisluhnejo zgodovini, ki je nastajala skozi leta. Bilo je enkratno in neponovljivo. Obiskanost dogodka in veselje gostov v družbi Alfija so še en dokaz več, da smo ljudje ob dobri hrani in družbi srečni, se sprostimo in uživamo. Veselje ob odličnem glasbenem izboru, vrhunski kulinariki in dobrih ljudeh ostane zavedno," je dejal gostitelj Benjamin Kračun.