Zabava

Hannah bo na Evroviziji zapela Straight into Love

STA / A.M.
14. 2. 2013, 14.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Štirinajsti dni po najavi, da bo na letošnjem Eurosongu v švedskem Malmöju Slovenijo zastopala pevka Hannah, so danes v studiu 1 Televizije Slovenija predstavili še skladbo, ki jo bo zapela, naslovljeno Straight into Love.

Hannah bo na Eurosongu nastopila na prvem predizboru, ki bo 14. maja. Drugi predizbor bo 16., veliki finale pa 18. maja.

Hannah Mancini je pevka in avtorica glasbe, ki prihaja iz ZDA, v Slovenijo pa jo je pred šestimi leti pripeljala ljubezen. V tem času je sodelovala pri več mednarodnih izdajah albumov in kompilacij, že več let pa je tudi pevka zasedbe Xequtifz. Leta 2011 je sodelovala na Emi s skladbo Ti si tisti.

Na današnji predstavitvi skladbe Straight into Love je Hannah dejala, da je bila ob vesti, da bo prav ona predstavljala Slovenijo v Malmöju, nekoliko šokirana, saj tega ni pričakovala, po drugi strani pa je bila zelo vesela in ponosna.

Besedilo za skladbo je napisala Hannah v soavtorstvu z Markom Primužakom. Za produkcijo pesmi pa so poskrbeli Gregor Zemljič, Erik Margan in Matija Rodić. Zemljič je presodil, da je bilo sodelovanje ekipe plodno, Hannah pa mu je zelo ljuba vokalistka, s katero sta že sodelovala. Napovedal je, da nameravajo skladbo, ki po evrovizijskih standardih ne sme preseči treh minut, pripraviti tudi v radijski različici, prav tako bodo ustvarili remixe. Tako bo Straight into Love dosegla širše, tudi mednarodno poslušalstvo.

RTV Slovenija je predstavnika in skladbo za letošnjo Evrovizijo izbrala v sodelovanju z glasbenim uredništvom Vala 202 in Razvedrilnega programa Televizije Slovenija. Projektno ekipo so sestavljali glasbeni urednik Vala 202 Andrej Karoli, odgovorni urednik Vala 202 Mirko Štular in glasbeni urednik Blaž Tišler ter predstavnika Razvedrilnega programa TVS Aleksander Radić in slovenski povezovalec evrovizijskih večerov Andrej Hofer.

Karoli je pojasnil, da so si v projektni ekipi želeli s skladbo poseči neposredno na mednarodno tržišče. Skladba "Straight into Love" jih je že ob prvem poslušanju navdušila tako produkcijsko kot izvedbeno. Radić je dodal, da so s predstavitvijo skladba Hannah, sklenili prvo fazo priprav na Evrovizijo. Čez mesec dni mora ekipa še uradno prijaviti izvajalko in skladbo. V tako kratkem času je treba pripraviti še nastop, izbrati spremljevalne vokaliste ter obleko. Prav tako ne bo šlo brez kupa birokracije.