Zabava

Vili Resnik: Tudi mi 'mačoti' smo lahko prevarani

10. 2. 2013, 14.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Z rojstvom sinčka Matiasa se je Viliju Resniku po dolgih letih znova porodila želja zapeti novo balado. Po vseh zapletih in mukah, ki jih je mali nagajivček naložil, je v Viliju prebudil najnežnejša čustva in želja po baladi se mu je kaj hitro uresničila.

Boštjan Konečnik se je tako odločil, da bo pesem Prevarala si me posvetil vsem fantom, ki so doživeli razočaranje v ljubezni. Običajno so pesmi posvečene puncam, tokrat pa je Boštjan vse obrnil na glavo in bodo glavno besedo imeli fantje.
Boštjan Konečnik je dobil inspiracijo na svojih nastopih, ko je z odra opazoval razočarane fante, kako hrepenijo po ljubezni, marsikateri pa mu je tudi zaupal in razkril svoje razočaranje v ljubezni. In tako je nastala skladba ...

"Kot naročeno mi je ravno pravem trenutku prekrižal pot Boštjan Konečnik, ki je imel napisano nežno pesem in v njej videl mene kot izvajalca. Ni bilo potrebno dolgo, da me je prepričal in tako se je vse začelo. Pesem smo snemali v studiu Aleša Zibelnika v Ljubljani, ki se je zelo zelo trudil, da je ustregel vsem mojim željam glede pesmi. In na koncu sem bil z delom Aleša Zibelnika res zelo zadovoljen, kakor tudi z njegovim pristopom in odnosom," nam je zaupal Vili Resnik.

"Tako bom jaz kot izvajalec na vsakem mojem nastopu skupaj s fanti zapel in puncam povedal, da smo tudi mi 'mačoti' lahko prevarani in ne samo obratno. Malo šale, ampak dejansko gre besedilo pesmi v tej smeri. V bistvu je pesem v mojem stilu, v stilu 'starega Vilija Resnika'."

V sami pesmi je veliko prepletanja kitar, kar mi je zelo všeč. Je pa res, da se sam v baladah najbolj najdem in najbolje počutim. Zdi se mi, da lahko z balado odprem svojo dušo, na nastopih pa se s to zvrstjo glasbe najbolj približam mojim oboževalcem. To sem jaz, Vili Resnik," je zaključil glasbenik Vili.