Zabava

Drugačne rockerje primerjajo s Siddharto

A.M.
10. 2. 2013, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Člani zasedbe Imset pravijo, da želijo biti drugačni, kar s svojim delom ter resnim in profesionalnim pristopom ves čas tudi dokazujejo. Ob izdaji prve pesmi Daleč stran jih nekateri primerjajo kar s Siddharto.

V mladi rock zasedbi, ki je nastala leta 2011 vlada izredno sožitje ter velikanska pozitivna energija, ki jo ob vsakem nastopu z največjim veseljem razdelijo med poslušalce. Imset sestavljajo Jaka P. (vokal, kitara), Jaka A. (bas, spremljevalni vokal), Tilen V. (kitara, spremljevalni vokal), Dejan M. (klaviature), Monika H. (čelo) in Blaž H. (bobni).

Da nas nekateri primerjajo z Siddharto, kar je po eni strani veliko priznanje po drugi pa zavestna odločitev, da se s tem poklonimo prav njim, saj smo rasli ob njihovih uspešnicah in so nam bili tudi največji navdih, je za nas veliko priznanje. Ampak sedaj pa gremo mi po svoje, v zadnjem letu pa intenzivno delajo po svojih pesmih ...

Njihov repertoar poleg treh, ravnokar iz studija posnetih pesmi, obsega popularne slovenske skladbe skupin Siddharta, Dan D, Big Foot Mama,  Tabu, ipd.) Načeloma vztrajajo pri slovenski besedi, saj so konec koncev slovenski bend. Nekaj 'kilometrine' so si s povabili organizatorjev nabrali na silvestrovanju Občine Domžale, predvečeru Etno rock festivala 2011, Prvi domžalski noči, Dnevu mladih 2012 v Ljubljani ..., čaka pa jih tudi nastop na glavnem odru Schengenfesta 2013.

Nedavno so skupaj z Zlatkom posneli tudi verzijo pesmi Daleč stran, ki že tretji teden zaseda prvo mesto lestvice Zmajevih deset.