Zabava

Vroča Alma Merklin bi s Sweet Peak malo nežno, grobo in spet nežno

6. 2. 2013, 08.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Potem ko so Sweet Peak konec preteklega leta predstavili avtorsko skladbo Le Croissant, ki so jo posneli v sodelovanju z Majo Založnik, tokrat stavijo na sodelovanje z Almo Merklin.

Nova skladba Nežno, grobo, nežno pripoveduje o nasprotjih in ekstremih, o odnosih, ki so še danes tako lepi, a že naslednji dan čisto nasprotje. O bolečini in prebolevanju. O nas ter o ljudeh.

Ni naključje, da singel prihaja na radijske valove ravno v najbolj zaljubljenem času v letu. Besedilo je ljubezensko, pod njega pa se podpisuje uveljavljeni tekstopisec Tilen Majerič, sicer 'hišni tekstopisec' pri Sweet Peak, ki je javnosti že dobro poznan po svojem sodelovanju z Neisho. In tudi zaradi ljubezenske tematike je besedilo pisano Almi na kožo.

Poleg Alme je svoj pečat skladbi prav tako pustil Valentin Kovič, ki je odigral kitaro in s tem pesmi dal nekoliko 'grobe' in 'rockerske' duše, kot pravijo. Singel Nežno, grobo, nežno je oblečen v moderne zvoke, a vseeno ohranja klasično noto klavirja, ki nas s svojo melanholijo spremlja skozi celo skladbo.

Sweet Peak kot produkcijski trio sodeluje z različnimi slovenskimi glasbeniki. Pod imenom Sweet Peak pa se skrivajo trije glasbeniki in umetniki, ki s svojim znanjem in talentom tvorijo ekipo, ki si je za cilj zadala osvežiti glasbeno sceno. V dobre pol leta obstoja se lahko fantje pohvalijo že s tremi avtorskimi skladbami, in sicer v sodelovanju z različnimi vokalistkami. Za pesem Le Croissant z Majo Založnik so posneli tudi videospot s priznano produkcijo Fame & Flame iz Celja. Videospot je po dobrem mesecu dni zabeležil več kot 85.000 ogledov.

Produkcijsko skupino sestavljajo Mario Čižić, Dino Zorec in Tilen Majerič.

Mario je 'idejni oče' produkcijske skupine Sweet Peak. V skupini zadolžen za komponiranje melodij, podajanje osnovnih idej in uglasbitve tekstov, skupaj z Dinotom pa tvorita tandem za postavitev aranžmaja in miksanje skladb. Kot lastnik studia, kjer nastajajo stvaritve skupine Sweet Peak, je zadolžen tudi za snemanja inštrumentov in vokalov. Na koncertih Sweet Peak igra klaviature.

Dino je aranžer, ki s svojim kritičnim ušesom dodobra izpili zvok vsakega komada. Je mojster za ustvarjanje novih stilov in dejansko kroji rdečo nit prepoznavnosti glasbe skupine Sweet Peak. Na koncertih je Dino didžej.

Tilen je izjemen tekstopisec in ustvarja tako v slovenskem kot tudi v angleškem jeziku. S svojo duhovitostjo in drugačnostjo teksti še posebej zaznamujejo glasbo skupine Sweet Peak. Med drugim je pisal besedila za našo najpopularnejšo mainstream glasbenico Neisho.