Zabava

Matija je obdelal Jasno Kuljaj

Petra Mauer
4. 2. 2013, 20.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Izvedeli smo, da ima pevec Matija Puž licenco za opravljanje klasičnih masaž, zato smo vprašali Jasno Kuljaj, ali bi se prepustila njegovim rokam

Voditeljica, ki jo v oddaji Na zdravje mnogi zelo pogrešajo, je z veseljem sprejela povabilo. Rada se razvaja, vedno je odprta za predloge, je spontana in nima težav s tem, da fotografskemu objektivu pokaže delček gole kože. Le zakaj bi jih imela, ko pa ima telo, ki ji ga marsikatera zavida.

Jasna se je z veseljem odzvala na Matijevo vabilo, saj ga je nedavno slišala peti na celjski predstavitvi knjige Branka Kastelica, kjer jo je s svojim petjem šansonov več kot navdušil. Sicer ni vedela, da ima Matija poleg petja še maserski talent in licenco za masiranje, vendar se ni pustila kaj dosti prositi, saj obožuje masaže.

»Najbolj mi je všeč, da me maser ne le boža in vtira olje, ampak pošteno zagrabi, se spopade z vozli v hrbtnem predelu in me na koncu še lepo raztegne. Navadno to najbolje uspe tajskim maserkam v Novi Gorici, kjer sem redna gostja,« nam je zaupala simpatična sogovornica.

»Prav radovedna sem, kako se me bo lotil štajerski pevec, ampak nekaj mi da slutiti, da je temeljit in natančen,« je dejala, medtem ko smo se vozili do štajerske prestolnice. Sicer pa je tudi Jasna dekle številnih talentov. »Smo pač generacija, ki v sebi skrivamo več izobrazb in veščin. Danes akademska izobrazba ni več dovolj in tudi sama sem se pred letom dni odločila, da si bom pridobila licenco za turistično vodenje po Ljubljani. Za znanje veljata dve reči: nikoli ti ne more škoditi in nihče ti ga ne more vzeti. Kaj iz njega narediš, pa je prepuščeno tebi. Jaz sem si to licenco pridobila bolj iz radovednosti, seveda pa nikogar, ki bi rad izvedel kaj o zgodovinsko-kulturni preteklosti naše prestolnice, ne zavrnem.«

Masaža ni za vse

Ko smo se z Jasno pripeljali v Maribor, pred kirurški center Zdrav splet, nas je tam že čakal Matija. Po naravi in značaju je velik hedonist in uživač. Tega ne skriva, in kadar je le možnost, se prepušča raznovrstnim razvajanjem in občutkom ugodja, ki mu preplavi telo in duha, pa naj se to zgodi ob dobri glasbi, ogledu gledališke predstave, opere, baleta ali pa, ne nazadnje, tudi ob dobri in profesionalni masaži. »Vem, kako masaža godi meni, zato sem želel ta občutek sprožiti tudi pri drugih ljudeh. Želja po poklicu maserja je prišla že zelo zgodaj, v srednji šoli. Sem tudi večni radovednež, željan vedno novega znanja ter slediti smernicam, ki so del dermatološke stroke. Današnje razmere so teror za telo in dušo, saj nekateri biološki procesi v telesu ne zmorejo tolikšnega pritiska, zato se seveda pojavljajo stres, tesnoba, apatija, kronična utrujenost in slaba volja. V sodelovanju s strokovnjaki, ki sem jih spoznal že v šoli, kot so dermatologi, fizioterapevti, ortopedi in kirurgi, sem vztrajno vpijal znanje in se nenehno učil novih dognanj v kozmetologiji in dermatologiji, ki med drugim zajema tudi masažo. Odločil sem se, da jo podrobneje spoznam in se tudi ustrezno izobrazim in specializiram,« je povedal Matija, ki je končal šolanje na Akademiji za inovativnost v Ljubljani.

Več vas čaka v najnovejši številki revije Obrazi!