Zabava

Na Hrvaškem bo z Eroiko odmevala naša glasba

A.M.
4. 2. 2013, 15.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prvič v zgodovini slovenske glasbe bo v Puljski areni12. julija zvečer odmevala slovenska glasba. Gre za zgodovinski trenutek za slovensko glasbo.

Letos poleti bo v Puljski areni odmevala slovenska glasba, in sicer v kombinaciji tria Eroika, Simfoničnega orkestra RTV Slovenija ter odlične vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile.
Na odru Puljske arene sicer vsako leto nastopajo tudi največje svetovne glasbene zvezde, lani je recimo nastopal Tom Jones.

Matjaž, Aljaž in Metod bolj poznani kot Eroika se že pripravljajo na prihajajoče koncerte. Prihajata februar in marec, Valentinovo in 8. Marec – dan žena, in s tem ljubezenska tematika.  Te dni se je na radijskih postajah začeta vrteti ena najlepših ljubezenskih skladb vseh časov -  Always on my mind  - tokrat v Eroika izvedbi. 

Še posebej veličasten in romantičen bo koncert Eroike v Ljubljani, na dan zaljubljenih 14. februarja v Grand hotelu Union. Eroika se s tem koncertom po daljšem času ponovno vrača na ljubljanske odre.

Tri Eroika letos vstopa v sedmo leto delovanja, letošnje leto pa bo tako za Eroiko, kot za slovensko glasbo nasploh, prelomno, kajti 12. julija letos bo EROIKA skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija ter odlično vokalno zasedbo Perpetuum Jazzile nastopila na prestižnem glasbenem prizorišču, ki je  bilo za vse slovenske glasbenike do zdaj nedosegljivo – PULJSKO ARENO.

Prvič v zgodovini slovenske glasbe bo v Puljski areni ta večer odmevala slovenska glasba. Na tem prizorišču sicer vsako leto nastopajo največje svetovne glasbene zvezde, lani je bil to Tom Jones. Vsako leto pa so med obiskovalci poletnih koncertov številne svetovno znane osebnosti.

Nastop Eroike v Puljski areni v sklopu poletnega festivala, je najboljši pokazatelj, da je Eroika ta trenutek ena najpopularnejših in najbolj uspešnih skupin pri nas. Kar dokazuje tudi zelo dobra prodaja vseh treh albumov in podatek, da je Eroika s svojimi albumi stalno visoko uvrščena na lestvici najbolj prodajanih plošč v Sloveniji.  Prav zato bo Eroika na prihajajočem koncertu, 14. Februarja v Ljubljani prejela priznanje.