Zabava

Pridite na snemanje, na televiziji boste!

T.P.
25. 1. 2013, 14.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Si želite stati pred kamero profesionalca? Bi se radi pojavili v posnetku, ki ga bodo predvajale slovenske in druge televizije? Pridite na snemanje, ki vas bo izstrelilo med zvezde!

Skupina Bohem se je bliskovito vrnila na glasbeno sceno s pesmijo Nihče iz vesolja, s katero ponovno dokazuje, da sodi med naše najbolj priljubljenih bande! Po albumih Življenje ni zločin in Manifest ljubezni skupina snema svojo tretjo ploščo, pod katero se bo podpisal priznan producent Andrea Effe.

Bohem so znani po izjemnih videospotih, ki so jih zaznamovali skozi leta ustvarjanja, in so prvi band, ki je posnel videospot v ljubljanski operi, za njimi so snemali veličastni Il Divo, spot z naslovom Deveti junij je režiral Mitja Okorn, den najbolj opevanih režiserjev pri nas, ki mu je po uspešnem sovenskem filmu Tu pa tam uspel prodor v tujino s poljskim filmom Pisma Sv. Nikolaju. Spot On je jaz je režiral priznani režiser Jure Matjažič, video pa ima že več kot 500.000 ogledov. Matjažič je tudi krivec za enega izmed najboljših spotov v nekdanji Jugoslaviji, gre pa za spot skupine Bohem z naslovom Romanca.

Bohem tokrat razpisujejo velik natečaj, h kateremu vabiju kar 60 ljudi, ki jih bodo ovekovečili v svojem novem spotu. Majhni, veliki, mladi in mladi po srcu, ozki in široki, takšni in drugačni, vabljeni prav vsi na snemanje spota Nihče iz vesolja, ki bo potekalo 9. in 10. februarja v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici. Prijavite se lahko na mail: info@band-bohem.com ali na FB profilu skupine. Vse informacije boste prejeli ob prijavi, skupaj s skupino Bohem pa boste ovekovečili zgodovinsko glasbeno pojavljanje, ki bo zaznamovalo slovenski video spotovski prostor in tro-delno bohemovsko sago!

 Skupina Bohem o pesmi Nihče iz vesolja pravi: "Besedilo in zgodbo lahko vsak razume po svoje, dejstvo pa je, da govori tudi o malem človeku, ki je po eni strani kaplja v morju, nihče iz vesolja, po drugi strani pa lahko njegova dejanja pomenijo/povzročijo velike stvari ... Še kako resnično v trenutno aktualnih razmerah pri nas.« Bohem se s pesmijo vrčajo k močnim besedilom, spevnim melodijam in refrenom, ki so bili njegov zaščitni znak že pri uspešnicah prejšnjih dveh plošč, kot so On je jaz, Deveti junij, Kraljica sanj, Romanca, tokrat pa so v pesmi Nihče iz vesolja poskrbeli tudi za svežino, saj so pri refrenu, pri spremljevalnih vokalih, sodelovali člani gospel zbora Bee Geesus, odločili pa so se tudi za drzen kitarski solo.

Skupina Bohem, ki jo sestavljajo Matic Jere (vokal), Damir Pavlič (bobni), Manca Pinterič (klaviature) in Dejvi Kotar (bas) in Simon Šubic (kitara), je novo pesem posnela v Sloveniji in Italiji pod taktirko uspešnega producenta Andree F, za mastering pa je poskrbel Graham Goldman, v studiu Masterdix v New Yorku, ki je domač svetovnim zvezdam, kot so Jay Z, Sting, Red Hot Chili Pepers ipd. »Kdo naj bo, nihče iz vesolja, tujec na karti sveta. Kdo naj bo, podoba ideala, človek po meri vseh tvojih želja«, pravi v refrenu Matic Jere, pevec skupine Bohem, ki je hkrati tudi avtor besedila in glasbe.