Zabava

Toše bi danes praznoval, nova pesem je tu

T.P.
25. 1. 2013, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bi makedonski angel Toše Proeski, ki je tregično preminil v prometni nesreči, praznoval svoj 32. rojstni dan. Ob tej priložnosti izide njegova pesem, ki je še nismo slišali.

Gotovo se še spomnite tistega nesrečnega 16. oktobra leta 2007, ko so mediji objavili žalostno vest, da je v prometni nesreči umrl takrat 26-letni makedonski pevec Toše Proeski, ki je bil izjemno priljubljen tudi pri nas, kjer smo bili deležni celo njegove pesmi v slovenščini (Moja). Od tedaj je minilo že precej časa, a Tošeta še nismo pozabili. Pozabili pa ga niso niti v drugih republikah nekdanje Jugoslavije, o čemer pričajo tudi dogodki, ki jih pripravljajo za današnji dan.

Ob tej priložnosti izide njegovo pesem Sve je ovo premalo za kraj, ki jo bomo slišali prvič. Pesem so v obliki demo posnetka našli v pevčevem računalniku po njegovi smrti, najavlja pa Tošetov album z največjimi uspešnicami. Noviteta izide pri založbi City Records prav danes, na njegov rojstni dan. Sicer pa se bodo priljubljenega Tošeta spomnili s koncerti v Skopju in njegovem rodnem Kruševu.

Tošeta ni več, zdi pa se, da biserom iz njegove glasbene skrinjice ni ne konca ne kraja ...