Zabava

Schwarzenegger besen kot ris

STA / A.M.
24. 1. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V nakupovalnem središču v Carigradu je nekdo izobesil velik plakat, na katerem se pod sliko Adolfa Hitlerja med drugimi nahaja tudi ime nekdanjega kalifornijskega guvernerja in hollywoodskega filmskega zvezdnika Arnolda Schwarzeneggerja.

Po poročanju judovskega internetnega portala Shalomlife, ki ga povzema avstrijska tiskovna agencija, je Schwarzenegger izrazil ogorčenje nad tem, da se ga omenja skupaj z Adolfom Hitlerjem, ki je zanj največji zločinec v zgodovini človeštva in do katerega čuti le prezir.

Na plakatu, fotografijo katerega je 11. januarja objavil izraelski spletni časopis Jewish Press, je zapisano "Koga bi najraje spoznali, če bi imeli možnost?", pod vprašanjem pa so navedena imena, kot so Sultan Sulejman I., Napoleon Bonaparte, The Beatles, Elvis Presley, Vladimir Iljič Lenin, Boris Jelcin, Leonardo da Vinci, Arnold Schwarzenegger, Michael Jackson in na koncu skupaj s sliko še Adolf Hitler.

Filmskega igralca je na plakat opozoril Center Simona Wiesenthala, ki se ukvarja z odkrivanjem nacistov, Schwarzenegger pa se je predstavniku centra Marvinu Hieru za gesto pisno zahvalil in ga prosil za podporo pri prizadevanju za odstranitev plakata.

Schwarzeneggerja je sicer Shalomlife opisal kot "vnetega podpornika judovskih pravic in svoboščin".