Zabava

Skrivnostna družina Tine Maze - Skupaj jočejo in se smejejo

T. M.
23. 1. 2013, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Družina Tine Maze je že od nekdaj močno povezana. Oče je blažen med tremi dekleti, ženo in hčerama, nekaj moške energije pa prispeva še zlati prinašalec.

Zelo zgodaj so se morali prilagoditi drugačnemu načinu življenja, ki je zahteval svoj davek. Zverinski napori, neljube poškodbe in nenehna odsotnost starejše hčerke so družino iz Črne na Koroškem naredili še močnejšo. Najbolj jih osrečuje, kadar jo vidijo nasmejano, sem ter tja pa potočijo tudi kakšno solzo žalosti. Toda večinoma so njihova usta razširjena v prešeren nasmešek, ki jim očitno še dolgo ne bo zbledel z obraza.

Tina je že kot dekletce veljala za zelo vzdržljivo in neomajno, kar jo krasi še danes. Močan značaj, trmo in občutljivost je podedovala od očeta in mame, ki sta njeno največje ogledalo. Od devetega leta jo bodrita, češ da se je za uspehe treba truditi, hkrati pa sta jo naučila, da mora pri vsaki stvari uživati in se zabavati. Zlahka je obvladala snov pri šolskih predmetih in to kronala z odličnim uspehom, zato se je lahko še bolj posvečala obšolskim dejavnostim. Na začetku ji je največ časa vzela umetnost – igranje klavirja in ples –, pri devetih letih pa je spoznala smučanje. Rodila se je ljubezen, ki je obrodila nepredstavljive sadove, s katerimi se danes hrani vsa Slovenija.

Več o družini Maze lahko preberete v tiskani Lady