Zabava

Steve Klink z ameriške turneje v Cerkno

23. 1. 2013, 10.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Odlični ameriški pianist Steve Klink se je nedavno vrnil s turneje po Združenih državah, v okviru katere je nastopil tudi v rojstnem mestu Iowa City. Tam je s svojo ameriško skupino igral na dobrodelnem koncertu za brezdomce in predstavil svoj aktualni album The Ocean, ki je prejel odlične kritike doma in v tujini.

"Seveda je prav posebno doživetje, ko se vrneš v rojstni kraj in predstaviš svojo glasbo. Kolegi in prijatelji so bili nad albumom The Ocean navdušeni. V Združenih državah imam svojo skupino profesionalni glasbenikov, s katerimi igram, ko se odpravim čez lužo. Bil sem presenečen, s kakšnim veseljem so nastopali. Istočasno pa sem vesel, da jo bom v kratkem ponovno predstavil slovenskim poslušalcem," je dejal Steve Klink.

Album The Ocean v okviru folk bopa združuje ameriško evropejske kulturne vplive in tvori svojevrsten ustvarjalni konglomerat. ki se na svoj način pokloni skupini Led Zeppelin, Jimiju Hendrixu in Johnu Cageu. Omeniti velja tudi izvirno skladbo Kind of Waves, ki je sestavljena iz 61 zvočnih odsekov in jo lahko poslušamo v določenem vrstnem redu ali preklopimo svoj predvajalnik zvoka na naključno predvajanje. Vsak odsek spremlja tudi verz istoimenske pesmi Kind of Waves, ki ga prikažejo naprednejše predvajalne naprave.