Zabava

Kaj bosta tam počela Schwarzenegger in Kevin Costner?

Albina P.
22. 1. 2013, 11.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V avstrijskem Schladmingu so se temeljito pripravili na svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, ki bo od 4. do 17. februarja.

Obljubljajo same presežnike ne le na tekmah, ampak tudi na številnih spremljajočih prireditvah in zabavah pozno v noč. Tekme naj bi si ogledalo rekordnih 400.000 obiskovalcev. V areni jih bo pričakala nova tribuna, ki sprejme 30.000 gledalcev. Gradbeni stroji so dolgo brneli tudi okrog Schladminga: zgradili so nove ceste, nove mostove, parkirišča, celo novo železniško postajo in seveda povečali število postelj. Vlaki in avtobusi v širši okolici mesta bodo med prvenstvom brezplačni za vse, ki bodo kupili vstopnico za tekmovalno areno. Na prireditvah bodo nastopale tako domače kot svetovno znane zvezde, "ki bodo dodale glamur temu športnemu spektaklu," kot je povedala Margot Bachbauer, predstavnica štajerskega turizma. Tako bo slavni ameriški filmski igralec Kevin Costner nastopil kot pevec s svojo glasbeno skupino.

"Prav gotovo pa ta naša največja prireditev ne bi smela miniti brez našega rojaka Arnolda Schwarzeneggerja. Obljubil nam je, da pride, vendar ni hotel izdati, kako se bo predstavil občinstvu," je dodala na tiskovni konferenci v Ljubljani. Pa še nekaj: organizatorji so povabili štajerske pridelovalke vina oziroma vinogradnice, da bodo predstavile svoja vina na tej prireditvi. Tudi v Sloveniji jih imamo ...