Zabava

Evrosong 2013: Slovenija v 1. predizboru

A.M.
18. 1. 2013, 11.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V mesti hiši v Malmöju na Švedskem z žrebom določili, v katerem večeru bodo nastopili predstavniki posameznih sodelujočih držav. Predstavnik RTV Slovenija bo nastopil v prvi polovici prvega predizbora, ki bo v torek, 14. maja.

Švedska televizijska hiša SVT se je odločila, da bo spremenila način žrebanja oz. določanja vrstnega reda nastopa na izboru za Pesem Evrovizije 2013. Končni vrstni red nastopa v posameznem predizboru bo znan šele, ko bodo organizatorji izbora za Pesem Evrovizije prejeli vse skladbe. Te bodo v posameznem predizboru žanrsko razporejene.

V prvem predizboru bo tako nastopilo 16 držav, v drugem pa 17, ki se bodo borile za nastop v velikem finalu. Poleg 'velikih pet', Nemčije, Francije, Španije in Velike Britanije, se je v veliki finale kot država gostiteljica uvrstila tudi Švedska.
V finalni izbor se bo iz vsakega predizbora uvrstilo po 10 najboljših predstavnikov iz posameznega predizbora.

Prvi predizbor: torek, 14. maja 2013

Danska, Hrvaška, Ukrajina, Nizozemska, Avstrija, Slovenija, Estonija, Rusija, Litva, Srbija, Irska, Belorusija, Ciper, Črna gora, Belgija, Moldavija. V prvem predizboru glasujejo še Velika Britanija, Italija in Švedska.

Drugi predizbor: četrtek, 16. maja 2013

Latvija, Azerbajdžan, Malta, Islandija, San Marino, Makedonija, Finska, Bolgarija, Izrael, Norveška, Albanija, Madžarska, Švica, Gruzija, Grčija, Armenija, Romunija. V drugem predizboru glasujejo še: Francija, Nemčija in Španija.