Zabava

Svetlana Makarovič: Sapramiška je tako utrgana

STA / A.M.
15. 1. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Avtorica zgodbe o Sapramiški Svetlana Makarovič je po nedavni premieri kratkega animiranega filma Sapramiška 2 - Sapramišja sreča, za katerega je napisala tudi scenarij, povedala: Ta risanka je tako utrgana, da se že dolgo nisem tako nasmejala ...

"Premaknjena! Le še tega se manjka, da si ne bi upali biti nori, premaknjeni, otkačeni in utrgani. Saj smo svobodni! Saj smo umetniki," je še dejala Makarovičeva.

"Sapramiška je lik, ki ga otroci hitro posvojijo. Ni pridna punčka, ki bi delala, kar hočejo drugi. Je trmasta, svojeglava, ponosna in bistra, kar otroke privlači," pa je o glavni junakinji animacije, ki ji je glas posodila Vesna Zornik, povedal režiser Robert Waltl. "Zato bi bilo Svetlano mogoče dobro spodbuditi, da bi napisala še kakšno nadaljevanje," je dodal.

Sapramišja sreča je nadaljevanje priljubljene zgodbe o Sapramiški, ki tokrat išče srečo. V animaciji so glasove poosebljenim živalim in kovaču poleg Makarovičeve, Waltla in Zornikove posodili še Violeta Tomič, Tadej Pišek in Ljerka Belak. Pred dvema letoma je ta zasedba zgodbo o iskanju sreče že postavila na oder Mini teatra.

Za animacijo in montažo animiranega filma so poskrbeli Nataša Berk, Matej Modrinjak in tandem son:DA.

Ljubljanski premieri animiranega filma Sapramiška 2 - Sapramišja sreča, ki jo sofinancira ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, do konca januarja sledijo ponovitve v Kinodvoru. Napovedane so tudi projekcije v Mini teatru, animacijo pa si bo v kratkem mogoče ogledati na Televiziji Slovenija.