Zabava

William in Kate bosta postala starša čez približno šest mesecev

STA / K.Š.
14. 1. 2013, 20.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vojvoda in vojvodinja cambriška svojega prvega otroka pričakujeta julija, so danes sporočili z britanskega dvora.

Pred tem dolgo ni bilo jasno, kako dolgo je 31-letna soproga princa Williama noseča in kdaj na kraljevem dvoru pričakujejo rojstvo. Vojvodinja se poleg tega počuti že precej bolje kot v začetku decembra. Takrat je par javnost obvestil o nosečnosti, čeprav je bila v še zelo zgodnji fazi, ker je morala Kate zaradi hudih slabosti nekaj časa preživeti v bolnišnici. Njeno zdravstveno stanje se stalno izboljšuje, je po poročanju tujih tiskovnih agencij pojasnil tiskovni predstavnik palače St. James.

Zdravljenje Kate zaradi hude oblike slabosti, ki jo pogosteje doživljajo ženske, ki nosijo dvojčka, je sprožilo ugibanja o tem, da tudi vojvodinja cambriška pod srcem nosi dva otroka.

A kot nakazuje današnje sporočilo, Kate in William ne pričakujeta dvojčkov. To je kasneje za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil tudi tiskovni predstavnik palače, ki je obenem zavrnil vsakršen komentar glede spola otroka.
Otroku, ne glede na to, ali bo fantek ali deklica, se nekega dne obeta, da bo sedel na britanski prestol. Sredi decembra lani je bil namreč objavljen nov zakon, ki bo končal diskriminacijo žensk pri nasledstvu na britanskem prestolu. Po novem pravica do krone ne bo več odvisna od spola in bo pripadla prvorojencu oziroma prvorojenki.