Zabava

Ana Tavčar - Odslej bo delala ob nedeljah

Andreja Comino
13. 1. 2013, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ana Tavčar Pirkovič je morala do porodniškega dopusta zgodaj vstajati, saj je delala v jutranjem programu TVS.

Po novem pa bo lahko spala dlje, saj bo vodila oddajo, ki bo na sporedu v nedeljo popoldne. »Že nekaj časa so se v meni rojevale zamisli za nove oddaje, različne formate in žanre. V koncept oddaje, ki sem ga zasnovala nedavno, sem vnesla vsa doslej pridobljena védenja in znanja o sodobnih televizijskih žanrih, izkušnje in pomenljive vsebine, ki jih je vredno predstaviti gledalcem. Zaradi priprav pilotne oddaje, ki potekajo zdaj, sem se s porodniške vrnila slab mesec dni prej,« je povedala in dodala, da so te dni njeni delovni dnevi dolgi.

Od nekdaj zelo ambiciozne Ane prav nič ne skrbi, da z Gabrom ne bi bilo vse v najlepšem redu, medtem ko je ona v službi, saj zanj skrbijo njen mož Igor Pirkovič, zdaj urednik Tednika, nekoč pa pomočnik direktorja RTV Slovenija, pa tudi babici. »Ti sta zlata vredni!« je še dejala.

»Delo na televiziji sem že pogrešala, čeprav so minute s sinom Gabrom seveda neprecenljive. Vendar je za zadovoljstvo pomembno imeti oboje: čas z otrokom in tudi službo, ki te osrečuje. Sem med tistimi, ki trdimo, da je mogoče združiti kariero in družino, in to celo tako, da pri tem ne trpi ne eno ne drugo. Vemo, koliko vlog je sodobna družba dodelila ženski: je mati, uspešna v svojem poslu, morda tudi znanstvenica in še celo malo gospodinje obenem! Pri vsem tem je seveda pomembna podpora partnerja in okolice in tudi pri meni je tako.«