Zabava

Katarina Mala in Murat sta kreditno sposobna

A.M.
9. 1. 2013, 13.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prikupna Katarina Mala se je v sodelovanju z raperjem Muratom znova poigrala z vsakdanjimi dogodivščinami povprečne Slovenke in Slovenca, seveda v novem singlu, ki ga je poimenovala Kreditno sposobna.

"Pesem je posredna kritika na trenutno stanje v tej prelepi in ljubi Sloveniji. Nič ni bolj osvobajajočega, kot se preprosto nasmehniti vsem težavam in tegobam ter jih upesniti v hudomušen hip hop," je o svoji novi kreaciji povedala mlada ustvarjalka, Marko Gregorič, soustvarjalec singla in zagotovo najboljši poznavalec pevkinih potrošniških navad pa pri tem dodaja: "Pesem govori o radosti trenutka, ko ti odobrijo kredit in veš, da si lahko končno kupiš ali privoščiš stvari, katere si v resnici, če bi razmišljal preudarno, ne bi nikoli privoščil. Ljudje smo včasih impulzivni, otročji in nespametni in ob tem nam je lepo. Kreditno sposobna opisuje to veselje in hkrati norost, brez moraliziranja."

Za celotno glasbeno produkcijo je poskrbel JAMirko, ki je sklenil domiselnost in ustvarjalnost pisane druščine.
"Sprejel sem povabilo in s pričujočim novim singlom predstavil svež zvok, ki bo zaznamoval novi material prihajajočega albuma. Pri prvem poskusu smo se super dopolnili in odlično zabavali."

Poleg tega, da je mlada glasbenica pri svojem glasbenem ustvarjanju k sodelovanju povabila raperja Murata, pa sta oba glavna akterja pri zelo aktualni glasbeni temi poskrbela tudi za manjši vokalni 'preobrat'. Rapersko mesto je namreč tokrat prevzela kar katarina Mala, medtem ko je 'ženski' vokal v refrenu pripadel Muratu. Ta je o nastajanju pesmi povedal: "Ob JAMirkovem oblikovanju glasbene preobleke za prihajajoči singel katarine Male mi je Marko Gregorič, s katerim že dolgo sodelujeva, predstavil idejo komada ter me vprašal, če bi bil pripravljen pripraviti besedilo. In zgodilo se je – seveda pa ga je Keti še dodatno lastno interpretirala.