Zabava

Depardieu se ni udeležil zaslišanja

STA / S.R.
8. 1. 2013, 13.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Francoskemu igralcu Gerardu Depardieuju grozi sojenje zaradi novembrske vožnje pod vplivom alkohola.

Na sodišču v Parizu se namreč danes ni udeležil zaslišanja, ki bi mu lahko omogočilo rešitev primera brez sprožitve sojenja, poročanje francoskih medijev povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Depardieu, ki je že priznal, da je novembra lani vinjen vozil skuter po ulicah Pariza, naj bi danes s tožilcem razpravljal o svojem primeru. Uradno naj bi priznal krivdo in sprejel kazen, ki bi jo predlagalo sodišče.

A kontroverzni 64-letni igralec se na sodišču ni pojavil. Kot je pojasnil njegov odvetnik Eric de Caumont, je Depardieu "zaradi poklicnih obveznosti v tujini". Njegova odsotnost pomeni, da se bo sedaj moral soočiti s sojenjem, je še pojasnil.

Igralca, ki je zna po tem, da rad globoko pogleda v kozarec, so za volanom skuterja ujeli alkoholiziranega konec novembra lani. Raven alkohola v njegovi krvi je znašala 1,8 grama na liter, kar je trikrat več od dovoljene ravni. Za vožnjo pod vplivom alkohola je zagrožena denarna kazen v višini 4500 evrov in zaporna kazen do dveh let.

Depardieu je v zadnjem mesecu polnil naslovnice s svojim ostrim odzivom na napoved 75-odstotne obdavčitve najpremožnejših državljanov v Franciji. Da bi se izognil plačilu spornega davka, se je preselil v belgijsko vas blizu francoske meje in užaljeno napovedal, da se bo odpovedal francoskemu državljanstvu. Pred dnevi je postal ruski državljan.