Zabava

Karin Škufca: Kot da sem vesoljček

Petra Mauer
24. 12. 2012, 18.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Lepotica Karin Škufca je vsestranska šestindvajsetletnica. Ker zelo uživa v poziranju, se ukvarja z manekenstvom, ...

... nastopa na modnih revijah, snema reklame, riše lastne kreacije, je umetnica ličenja in zagrizena športnica. 

V nekem intervjuju ste priznali, da ste bili zaradi rdečih las in pegic v otroštvu obremenjeni. Ste si kdaj mislili, da boste znali svojo drugačnost izkoristiti v svoj prid in postali priznano ime slovenskega modnega sveta?
No, zdaj je to izpadlo, kot da sem vesoljček. (smeh) Mislim, da je prav vsakdo poseben, najsi bo to zunanja podoba, razmišljanje, značaj ... Kakor koli obračamo, vsak izmed nas je unikat, ki je nekomu všeč, nekomu pač ne. Najpomembnejše je, da se cenimo in verjamemo v lastne cilje, pa se vse dogaja, kot se mora.

Lepota je več kot le brezhibna polt in sijoča barva las. Se strinjate?
Seveda! Človek tisto pravo lepoto izžareva šele s poštenimi nameni, iskrenostjo in spoštovanjem ljudi in okolice. Če imaš vsaj malo občutka za sočloveka, lahko kaj hitro ugotoviš, da včasih ne pomaga nobeno ličenje ali prisiljen nasmešek.

Z ličenjem se ukvarjate že nekaj let. Zakaj vam je tako pri srcu?
Sem zelo ustvarjalen človek in uživam v oblikovanju in risanju, kar je tesno povezano tudi z ličenjem. Če združim poznavanje človeškega obraza in svojo ustvarjalnost, se mi zdi to zelo lepo izražanje samega sebe oziroma delo, ki zadovolji in osreči stranko, zame pa je prekrasna nagrada za moj trud.

Slišala sem, da delate tudi manikiro.
Manikiram predvsem sebe. Pa še to ni nič posebnega, ker so mi najbolj pri srcu nohti rdeče, temno modre ali črne barve. Nanos sam ne vzame prav veliko časa, dolgotrajnejši proces je sušenje; in verjetno se vse ženske strinjamo, da smo takrat najšibkejše, haha.

Še vedno pomagate očetu v salonu s kopalniško opremo?
Še, seveda. Kdaj pa kdaj še kaj postorim, čeprav je večino časa v salonu moj brat Klemen, ki obvlada tovrsten posel, saj odlično združuje študij arhitekture z obveznostmi v trgovini.

Kako ohranjate lep videz? Imate kakšne posebne lepotne obrede?
Prav nobenih posebnih obredov nimam. Hmmm, mogoče je pa to, da vsak večer zaspim pred televizijo, poseben obred? No, zanesljivo ni prav nič blagodejen. (smeh)

Vendar nekaj gotovo počnete prav. Veliko telovadite, se zdravo prehranjujete?
Vsak dan telovadim, če le lahko. Hodim na body pump, kolesarim, tečem, hodim v fitnes, pozimi uživam z bordom na snegu. Brez športa ne morem. To je moj čas, v katerem preizkušam in urim svojo fizično sposobnost, s tem pa tudi duha. Včasih sem plesala trebušni ples in kdo ve, mogoče se še kdaj vrnem med te čutne plesne gibe. Trenutno pa sem navdušena nad crossfitom. To je funkcionalna vadba, ki je sicer tekmovalna, pri njej pa resnično lahko premikaš meje svoje vzdržljivosti.

Imate osebnega trenerja?
Nekoč sem ga imela, zdaj ne več. Priznam, da ga je bilo fino imeti ob sebi. Človek se z njegovo pomočjo dodobra spozna z načinom treniranja in ugotovi, kaj, kdaj in s kakšno intenzivnostjo naj vadi. Ljudje smo si različni in vsem ne ustreza enak program treninga. Tako si lahko naberemo znanje, se naučimo poslušati svoje telo in postanemo samostojni.


Več preberite v tiskanih Obrazih (izid: 20.12.2012).