Zabava

Slovenija bo vendarle sodelovala na pesmi Evrovizije

STA / S.R.
17. 12. 2012, 14.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vodstvo RTV Slovenija se je minuli konec tedna vendarle odločilo, da potrdi prijavo za sodelovanje na izboru za pesem Evrovizije.

Več podrobnosti o načinu izbora slovenskega predstavnika in udeležbi na Eurosongu, ki ga bo med 14. in 18. majem gostil švedski Malmö, bo znanih v začetku prihodnjega leta.

Zadnje čase je prišlo do več ugibanj, ali bo RTV Slovenija zaradi finančnih težav na izbor za pesem Evrovizije sploh poslala svojega kandidata. Vse je bilo odvisno, kot so za STA pojasnili organizatorji, od proračuna za prihodnje leto. Plačilo nepovratne kotizacije za Eurosong znaša 77.000 evrov.

Sodelovanje pri izboru za naslednjo pesem Evrovizije je odpovedalo že več držav, med njimi Grčija, Ciper, Portugalska, Poljska ter Bosna in Hercegovina.

Eden od razlogov za odpovedi je tudi bojazen pred zmago, ki državo obveže, da naslednje leto sama gosti priljubljen in predvsem zelo drag dogodek. Organizatorji dogodka zato že premišljujejo, da bi spremenili pravila. Nekatere države zato med drugim, kot menijo poznavalci tega spektakla, na festival namenoma pošiljajo slabe pesmi, ki v nobenem primeru ne bi mogle navdušiti evropskega občinstva.

Slovenijo je lani zastopala Eva Boto s pesmijo Verjamem, ki se ji ni uspelo uvrstiti v finale. Zmagala je predstavnica Švedske Loreen s pesmijo "Euphoria".