Zabava

Domen Kumer: Počutim se fenomenalno

Petra Mauer / Obrazi
14. 12. 2012, 10.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zanimalo nas je, kako preživlja dneve, čemu se je najteže odrekel in kako se počuti po izgubi že kar šestnajstih kilogramov.

Mariborski pevec Domen Kumer se je pred kratkim odločil spremeniti način življenja. Zanimalo nas je, kako preživlja dneve, čemu se je najteže odrekel in kako se počuti po izgubi že kar šestnajstih kilogramov. S fotografom sva ga opazovala med vadbo fitnesa, šla z njim na zdravo kosilo in izvedela, kateri postopki v kozmetičnem salonu mu pomagajo odpravljati maščobo.

Konec letošnjega poletja mu je prekipelo! Dovolj je imel večnih izgovorov, s katerimi se je tolažil, ko se je pogledal v ogledalo. Kar je videl, mu ni bilo niti najmanj všeč. »Nagnjen sem k debelosti, kar je za tiste, ki radi jemo, velika težava. Vse se me prime, zato je moja teža precej nihala. Hujšal sem, pa prenehal, spet našel dieto, a jo kmalu opustil. Nazadnje sem se lotil ločevalne diete; zdržal sem okrog petdeset dni in izgubil približno enajst kilogramov. Toda moja vztrajnost je začela znova popuščati, zato sem sklenil, da bom izbral drugačno pot.« Ali je to pomenilo, da je šel k priznanemu zagrebškemu lepotnemu kirurgu na odstranjevanje maščobe z liposukcijo, o čemer so krožile govorice, ostaja skrivnost. »Odkar se ukvarjam z glasbo, sem slišal že veliko govoric, povezanih z menoj, takšnih in drugačnih. In še veliko jih bom. To pač spada k poslu. Na splošno sem odkrit človek, vendar o vsaki svoji odločitvi nimam namena na dolgo in široko razpravljati. Tudi o operaciji nosu nisem nikoli javno govoril, ves čas se je le nekaj šušljajo. To preprosto ni moj način komuniciranja z mediji. Lahko samo rečem, da so zame odločitve za lepotne posege, tako kot vse drugo v življenju, stvar vsakega posameznika in njegovih pogledov na tovrstne zadeve. Jih pa seveda ne obsojam, če le ne preidejo v pretiravanje.«

Odkar je postal zaželen producent in je močno zaposlen v svojem studiu pod mariborskim Pohorjem, poleg tega pa tudi nastopa na pevskih odrih, je sprva povsem pozabil na šport in uravnoteženo prehrano. »Nato pa sem si postavil celovit projekt. Za začetek sem si našel osebnega trenerja Saša Radoviča iz Maribora in obiskal lastnico kozmetičnega studia Steffi v Celju ter se z njima dogovoril za hujšanje in preoblikovanje telesa.« Dobil je jedilnik, prilagojen njegovi krvni skupini. Ta vključuje veliko beljakovin in skoraj nič ogljikovih hidratov, izogibati pa se mora sladicam, gaziranim pijačam in drugim kaloričnim pregreham. Za zajtrk si pogosto pripravi jajčne beljake, za malico poje ananas, za kosilo si privošči puranji zrezek na žaru z zelenjavno prilogo, proti večeru pa si speče tuno, osliča ali kakšno drugo ribo. »Na začetku sem imel veliko težav z odpovedovanjem, zdaj pa sem se že kar navadil in mi ni preveč težko, če kdo v moji neposredni bližini uživa hrano, ki je sam ne smem. Pregrešim se enkrat na teden, ampak v majhnih količinah. Recimo s kosom pice,« je pošteno priznal. 

Konec strogega odpovedovanja

Od ponedeljka do petka vsak dan po dve uri preživi v fitnesu. Ne oddahne si niti ob sobotah in nedeljah, saj se takrat posveti individualnemu treningu in vsaj eno uro vadi na orbitreku ali kolesu. Njegov osebni trener, ki sem ga spoznala okoli osme ure zjutraj, ko je Domen začel vaditi pod njegovim strogim nadzorom, je res nepopustljiv. »Sašo je zame najboljši! Prav je, da me priganja, saj lahko samo tako dosežem svoj cilj,« je poudaril Domen. Najprej se je petnajst minut ogreval na orbitreku, nato je eno uro dvigoval uteži. Pošteno se je namučil, ko se je preskušal do skrajnih meja. »Dvignem, kolikor zmorem,« je dejal. »Če ne bi bilo z mano trenerja, ki me priganja do onemoglosti, ne bi nikoli zdržal takšnega tempa. Zaradi njega nenehno napredujem. Še nedavno sem pri vaji za ramena dvigoval petindvajset kilogramov, zdaj jih že petinštirideset,« se je pohvalil. Na koncu je moral še slabo uro preživeti na orbitreku, kar tudi ni bilo preprosto. Kapljice potu so mu silile na čelo, ampak »kar je treba, ni težko,« se je zasmejal Štajerec. 

 


Več preberite v tiskanih Obrazih (izid: 6.12.2012).