Zabava

Z globino, strastjo in nežnostjo obenem

K. Š.
5. 12. 2012, 15.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po skoraj dveh letih, odkar so predstavili skladbe svojega četrtega albuma, Bite Me, Billysi pošiljajo povsem nov izdelek – single December.

Urška je prinesla svojo demo-idejo za novo skladbo, sprva v angleščini, na vajo. Zanimivo je bilo, da je že v prvem poskusu 'zazvenelo' v bendovski sinergiji. Gre torej za skladbo, ki jo je nova zasedba Billysov naredila resnično skupaj! 

»Je naostren, a melodičen, hiter, a dinamičen; z globino, strastjo in nežnostjo obenem. Upam, da ga boste tudi vi tako začutili.« (BILLYSI) 

Podobno kot eden prejšnjih singlov (Nikoli nisi res sam/Changes), tudi tokrat ponujajo single v dveh različicah. Angleško različico, Save Me, bodo ponudili kasneje, saj so želeli dati prednost slovenski različici. 

Billyse (do 2007 pod imenom Billy's Private Parking) prepoznamo po melodičnem rocku in intenzivni odrski energiji. Za sabo imajo 4 albume, nešteto koncertnih nastopov v skoraj 11-ih letih aktivnega delovanja. Njihove radijske uspešnice (Brez besed, Neon, Ime, Preženi oblake, Ljubljana, Kaos, Hello hello, itd) spet odzvanjajo v živo, s prenovljeno zasedbo. 

V četrtek, 06. decembra sledi koncert v ljubljanskem Ortu. Takrat bo December, kot tudi njegova angleška dvojčica, premierno zaigrana v živo pred občinstvom.