Zabava

Sedemletnik bo še bolj slaven kot Psy

S.R.
24. 11. 2012, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Neverjeten uspeh pesmi Gangnam Style korejskega raperja Psyja je malce presenetil tudi največje optimiste. Skupaj z njim pa je slavnih postalo še nekaj drugih ljudi.

Psyjeva slava očitno še ne popušča, saj ima videospot za pesem Gangnam Style na YouTubu že preko 800 milijonov ogledov in nič ne kaže, da se bo številka kaj kmalu ustavila. Vse skupaj je še toliko bolj impresivno če v obzir vzamemo dejstvo, da je bil videospot objavljen šele sredi julija 2012. Psyja je tako kataputiral med najbolj prepoznavne osebnosti na planetu in od takrat se je pojavil na prireditvah po vsem svetu, med drugim tudi  na podelitvi American Music Awards 2012, kjer je nastopil tudi MC Hammer. A ob Psyju je svoj trenutek pod žarometi dočakal še nekdo.

Govorimo o majhnem dečku, starem le sedem let, ki v videospotu nastopa ob Psyju z nekakšno imitacijo njegovega konjskega plesa. Val Psyjeve svetovne slave je sedaj zajel tudi malega fantka. Ime mu je Hwang Min-Woo, ima korejske in vietnamske korenine, prijel pa se ga je vzdevek ''mali Psy''. Kljub temu, da se v spotu pojavi le za 10 sekund in še to povsem na začetku, je mali Psy pri občinstvu napravil velik vtis.

Tako Hwanga kot plesalca že vabijo na podelitve domačih glasbenih nagrad, kot častni gost se pojavlja na nacionalnih televizijah, snema pa tudi reklame za državna podjetja, kot je na primer LG. Postal je celo tako slaven, da je že nastopil v Los Angelesu, na Filipinih in v Hongkongu. Seveda se sedemletniku zdi zelo ''kul'', kadar se pojavi na televiziji, ne moti pa ga niti dejstvo, da ga ljudje prepoznavajo med hojo po ulici. Min-Woo je vlogo v glasbenem spotu dobil po tem, ko ga je Psyjev menedžer opazil v oddaji ''Korea's Got Talent''. Kljub temu, da mali Hwang na tekmovanju ni zmagal, se je s svojimi plesnimi koraki, obraznim izrazom in močnim odrskim nastopom obdržal na televiziji. Min-Woo rad pove, da je bil tudi sam Psy nad njim navdušen od prvega trenutka sodelovanja. Pleše sicer že od tretjega leta starosti, njegovi koraki v videospotu Gangnam Sytle pa so mešanica njegovih izvirnih korakov in korakov Michaela Jacksona.

Ko je ''mali Psy'' septembra obiskal Los Angeles, da bi zaplesal na korejskem festivalu ter nato še po ulicah Hollywooda je bil naravnost osupel nad številom Američanov, ki so ga prišli spodbujat. Po nastopu ga je moralo varovati kar 10 telesnih stražarjev, saj bi ga ljudje sicer kar pohodili. Hwang se je zato počutil kot predsednik ZDA.

Hwang Min-Woo se je poln navdiha sicer odločil, da bo tako kot 34-letni Psy, katerega pravo ime je Park Jae-sang postal svetovna zvezda. Nato pa je izjavo popravil in medijem zaupal, da želi postati še bolj slaven kot Psy.