Zabava

Jadranka Juras Sneguljčica, Alen Kobilca pa super junak

Renata Ucman / Lady
5. 11. 2012, 21.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Alen Kobilica kljub težki preizkušnji in izgubi vida dokazuje, da je v življenju mogoče premagati vse in najti nove cilje.

##IMAGE-16314##S tem pomaga drugim, jih navdihuje in jim vliva moč ter pogum. Urška Košir, novinarka in fotografinja, ki je že izpeljala nekaj dobrodelnih akcij, se je zato odločila, da bo z dobrodelno akcijo s prodajo fotografij znanih slovenskih junakov današnjega časa pomagala njegovemu centru Vidim cilj.
»Na fotografijah bom upodobila manekena in lastnika modne agencije Alena Kobilico; pevko Jadransko Juras in ekologinjo Petro Matos, ki z akcijami za okolje in živali delata v skupno dobro; voditeljico Barbro Drnač in manekenko Jano Kotesko, ki sta premagali raka dojke; Majo Debelak, ki je po izgubi službe postala inspiratorka in piše knjige; Savino Atai, ki s svojimi izkušnjami in znanjem pomaga drugim; plesalko in igralko Aido Demiri, ki je po paralizi ostala na invalidskem vozičku. Vsak od njih je s svojim delom ali s tem, kako se je spoprijel s težavami, navdih za druge. Na fotografijah jih bom predstavila kot moderne junake s pravljično podobo. Maja bo imela na sliki pridih dobre vile, Savina boginje, Alen super junaka, Jadranka Sneguljčice, Barbra kraljice, Jana moderne junakinje z videzom mačke, Aida Pepelke, Petra pa sodobne okoljske princese,« pojasnjuje Urška Košir in dodaja, da bodo umetniške fotografije teh sodobnih junakov prodali na dobrodelni dražbi, ki bo 29. novembra letos potekala v Klubu Maxi v Ljubljani. Za nakup slik se bodo potegovali vsi, ki se bodo prijavili na njen spletni naslov urska.kosir@mides.si.##IMAGE-16497####IMAGE-16494####IMAGE-16495####IMAGE-16496##

Več ekskluzivnih novic iz sveta slavnih pa v tiskani Lady!